притисни ентер »

Светот ќе се соочи со далеку посмртоносна пандемија

Светот ќе се соочи со далеку посмртоносна пандемија

Вирусот Нипа кој може да убие повеќе од половина од оние што го добиваат е една од следните главни закани за појава на глобална пандемија, предупреди научникот Сара Гилберт, која учествуваше во создавањето на вакцината АстраЗенека. Гилберт за британските медиуми посочи дека вакцината против овој вирус сè уште не е на повидок, и смета дека би било „фатално“

Британска научничка предупредува на нова пандемија: Овој вирус ги убива половина од заразените

Британска научничка предупредува на нова пандемија: Овој вирус ги убива половина од заразените

Вирусот нипа, кој убива најмалку половина од заразените, може да ги предизвика една од следните пандемии, предупреди познатата британска научничка Сара Гилберт, која беше вклучена во создавањето на вакцината против ковид-19 на „АстраЗенека“. Таа смета дека не постои вакцина против овој вирус која, меѓу другите симптоми, предизвикува оток на мозокот,

Британска научничка предупредува на нова пандемија: Овој вирус убива половина од заразените

Британска научничка предупредува на нова пандемија: Овој вирус убива половина од заразените

Британска научничка предупредува на нова пандемија: Овој вирус убива половина од заразените Б.Б. Пред 1 минута Вирус/ Фото Архива на Слободен печат Вирусот нипа, кој убива најмалку половина од заразените, може да ги предизвика една од следните пандемии, предупреди познатата британска научничка Сара Гилберт, која беше вклучена во создавањето на вакцината