притисни ентер »

Во Бразил протест против расизмот

Во Бразил протест против расизмот

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија афроамериканец во четвртокот, пренесува Би-Би-Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберто Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Керфур во Порто Алегре. Според

Во Бразил протест против расизмот

Во Бразил протест против расизмот

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија афроамериканец во четвртокот, пренесува Би-Би-Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберто Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Керфур во Порто Алегре. Според

Во Бразил протест против расизмот

Во Бразил протест против расизмот

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија афроамериканец во четвртокот, пренесува Би-Би-Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберто Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Керфур во Порто Алегре. Според

Жестоки антирасистички протести во Бразил

Жестоки антирасистички протести во Бразил

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија црнец во четвртокот, пренесува Би Би Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберт Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Карфур во Порто Алегре. Според бразилските

Во Бразил протест против расизмот, откако двајца белци убија црнец

Во Бразил протест против расизмот, откако двајца белци убија црнец

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија црнец во четвртокот, пренесува Би Би Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберт Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Карфур во Порто Алегре. Според бразилските

Во Бразил протест против расизмот

Во Бразил протест против расизмот

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија афроамериканец во четвртокот, пренесува Би-Би-Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберто Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Керфур во Порто Алегре. Според

Жестоки антирасистички протести во Бразил

Жестоки антирасистички протести во Бразил

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија црнец во четвртокот, пренесува Би Би Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберт Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Карфур во Порто Алегре. Според бразилските

Во Бразил протест против расизмот

Во Бразил протест против расизмот

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија афроамериканец во четвртокот, пренесува Би-Би-Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберто Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Керфур во Порто Алегре. Според

Во Бразил протест против расизмот, откако двајца белци убија црнец

Во Бразил протест против расизмот, откако двајца белци убија црнец

Граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија црнец во четвртокот, пренесува Би Би Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберт Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Карфур во Порто Алегре. Според бразилските

(ВИДЕО) Големи нереди во Бразил откако двајца обезбедувачи на објект убија црнец

(ВИДЕО) Големи нереди во Бразил откако двајца обезбедувачи на објект убија црнец

Дел од граѓаните на Бразил излегоа на протест откако двајца белци, членови на обезбедувањето на една продавница, убија црнец во четвртокот, пренесува Би Би Си. Снимките од инцидентот ги преплавија социјалните мрежи. На нив се гледа како 40-годишниот Жоао Алберт Силвеиру Фреитас добива удари по лицето пред продавницата Карфур во Порто Алегре. Според

ВИДЕО: Обезбедувачи до смрт претепаа црномурест Бразилец, на денот против расизмот

ВИДЕО: Обезбедувачи до смрт претепаа црномурест Бразилец, на денот против расизмот

Протести против расизмот и третманот на црнците од страна а бразилската држава беа организирани денеска во повеќе градови, откако токму на денот на кој се одбележува положбата на црната раса во земјата, во градот Порто Алегре беше брутално убиен црномурест човек, од страна на обезбедувачи во супермаркет. Протестите избувнаа откако на интернет беше

ВИДЕО: Расистичкото лудило не запира: Афроамериканец убиен во супермаркет, безмилосно претепан од работници

ВИДЕО: Расистичкото лудило не запира: Афроамериканец убиен во супермаркет, безмилосно претепан од работници

Еден Афроамериканец починал откако бил претепан од работници во супермаркет во бразилскиот град Порто Алегре. Афроамериканец почина откако беше претепан од работници на супермаркет во бразилскиот град Порто Алегре во пресрет на Денот на подигнување на свеста за позицијата на Афроамериканците, што предизвика протести, додека на социјалните мрежи кружат