притисни ентер »

Лозарите разочарани - ГРОЗЈЕТО ОД ТИКВЕШИЈАТА ЗАВРШИ НА ДЕПОНИЈА (ВИДЕО)

Лозарите разочарани - ГРОЗЈЕТО ОД ТИКВЕШИЈАТА ЗАВРШИ НА ДЕПОНИЈА (ВИДЕО)

Земјоделец од Кавадарци го истура грозјето на локалната депонија затоа што нема откуп. На видеото се гледа како земјоделецот својот труд вложен преку целата година го истура во депонија разочаран од оваа ненародна власт предводена од СДСМ. Гледате каде оди грозјето од Тиквешијата, гледајте што е работат луѓето цела година, еве каде отиде грозјето,

Лозарите разочарани - ГРОЗЈЕТО ОД ТИКВЕШИЈАТА ЗАВРШИ НА ДЕПОНИЈА (ВИДЕО)

Лозарите разочарани - ГРОЗЈЕТО ОД ТИКВЕШИЈАТА ЗАВРШИ НА ДЕПОНИЈА (ВИДЕО)

Земјоделец од Кавадарци го истура грозјето на локалната депонија затоа што нема откуп. На видеото се гледа како земјоделецот својот труд вложен преку целата година го истура во депонија разочаран од оваа ненародна власт предводена од СДСМ. Гледате каде оди грозјето од Тиквешијата, гледајте што е работат луѓето цела година, еве каде отиде грозјето,

Грозјето од Тиквешијата заврши во депонија- лозарите се повеќе се разочарани од оваа ненародна власт (ВИДЕО)

Грозјето од Тиквешијата заврши во депонија- лозарите се повеќе се разочарани од оваа ненародна власт (ВИДЕО)

Грозјето од Тиквешијата заврши во депонија- лозарите се повеќе се разочарани од оваа ненародна власт (ВИДЕО) Земјоделец од Кавадарци го истура грозјето на локалната депонија затоа што нема откуп. На видеото се гледа како земјоделецот својот труд вложен преку целата година го истура во депонија разочаран од оваа ненародна власт предводена од СДСМ. -Гледате

(Видео) Лозарите paзочapaни -грозјето од тиквешијата заврши на дeпoниja

(Видео) Лозарите paзочapaни -грозјето од тиквешијата заврши на дeпoниja

Земјоделец од Кавадарци го истура грозјето на локалната депонија затоа што нема откуп. На видеото се гледа како земјоделецот својот труд вложен преку целата година го истура во депонија разочаран од оваа ненародна власт предводена од СДСМ. Гледате каде оди грозјето од Тиквешијата, гледајте што е работат луѓето цела година, еве каде отиде грозјето,

(ВИДЕО) Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

(ВИДЕО) Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

„Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт. Милиони килограми на грозје од сортата вранец кои се наоѓаат на стотици

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт. Милиони килограми на грозје од сортата вранец кои се наоѓаат на стотици

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт. Милиони килограми на грозје од сортата вранец кои се наоѓаат на стотици хектари лозови насади во моментов се необрани и скапуваат

(ВИДЕО) Земјоделец од Кавадарци го истури грозјето на локалната депонија зашто нема откуп

(ВИДЕО) Земјоделец од Кавадарци го истури грозјето на локалната депонија зашто нема откуп

Лозарите од Тиквешко годинава мака мачат со грозјето поради ниските откупни цени за килограм. Тие на почетокот на месецот најавија блокади и протести ако не се реши нивниот долгогодишен проблем околу откупните цени. Објавените цени на одделни винарии во најмала рака како што и самите рекоа се срамни, понижувачки и омаловажувачки, поради што побараа

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт,

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт, истакна на денешната прес-конференција Зоран Јованчев, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Македонија главна страна Македонија Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите 5 минути ago Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка власт. Милиони килограми на грозје од сортата вранец кои се наоѓаат на стотици

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Милиони килограми на грозје од сортата вранец кои се наоѓаат на стотици хектари лозови насади во моментов се необрани и скапуваат по нивите. Лозарите се оштетени со илјадници евра по домаќинство. Оваа година им се случува целосен економски колапс. Има фамилии на кои главната егзистенција им е лозарството. Во наредниот период стотици фамилии нема да

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Јованчев: Лозарите се изманипулирани и излажани, лозјето скапува по нивите

Интегрален текст од прес конференција на Зоран Јованчев, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ „Владата на СДСМ и Зоран Заев ги опустошија лозарите. Иако ветуваа дека целото грозје во Тиквешијата ќе се откупи по минимум лански цени, во овој момент можеме да заклучиме дека лозарите се целосно изманипулирани, излажани и оставени на цедило од оваа ненародна и мафијашка

„Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје

„Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје

Здружението „Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје, со цел лозарите да се заштитат од, како што велат, грабежот што врз нив го вршат одредени преработувачки капацитети. Ова е само еден од заклучоците донесени на синоќешниот состанок на регионалното здружение, кои се доставени до Министерството за земјоделство, шумарство

НАПРЕДНИ ЛОЗАРИ: Итно да се донесе закон за лозарство и грозје, ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД ГРАБЕЖ

НАПРЕДНИ ЛОЗАРИ: Итно да се донесе закон за лозарство и грозје, ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД ГРАБЕЖ

Здружението „Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје, со цел лозарите да се заштитат од, како што велат, грабежот што врз нив го вршат одредени преработувачки капацитети. Ова е само еден од заклучоците донесени на синоќешниот состанок на регионалното здружение, кои се доставени до Министерството за земјоделство, шумарство

НАПРЕДНИ ЛОЗАРИ: Итно да се донесе закон за лозарство и грозје, ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД ГРАБЕЖ

НАПРЕДНИ ЛОЗАРИ: Итно да се донесе закон за лозарство и грозје, ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД ГРАБЕЖ

Здружението „Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје, со цел лозарите да се заштитат од, како што велат, грабежот што врз нив го вршат одредени преработувачки капацитети. Ова е само еден од заклучоците донесени на синоќешниот состанок на регионалното здружение, кои се доставени до Министерството за земјоделство, шумарство

„Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје

„Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје

Здружението „Напредни лозари” бара итно донесување на закон за лозарство и грозје, со цел лозарите да се заштитат од, како што велат, грабежот што врз нив го вршат одредени преработувачки капацитети. Ова е само еден од заклучоците донесени на синоќешниот состанок на регионалното здружение, кои се доставени до Министерството за земјоделство, шумарство