притисни ентер »

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп, ја номинира Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“ ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјата, Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President's intent to nominate her as the next U.S. Ambassador to

Кејт Мери Брнс ќе го замени Џес Бејли на амбасадорското место во Скопје

Кејт Мери Брнс ќе го замени Џес Бејли на амбасадорското место во Скопје

Претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, ја номинираше Кејт Мери Брнс (Kate Marie Byrnes) за иден амбасадор во Македонија. Таа е дипломат од кариера, а во моментот е заменик шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик шеф на мисијата и заменик постојан претставник во мисијата на САД во седиштето на

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President’s intent to nominate her as the next U.S. Ambassador

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President’s intent to nominate her as the next U.S. Ambassador

Бејли заминува, Кејт Мари Брнс нова амбасадорка

Бејли заминува, Кејт Мари Брнс нова амбасадорка

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова американска амбасадорка во Македонија. Информацијата за нејзиното номинирање е објавена на официјалната страница на Белата куќа, а на Твитер ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. „Честитки до Кејт Бирнс за номинацијата од претседателот за иден амбасадор на САД во Република Македонија.“ - напиша

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Бирнс во моментов е заменик-шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик-шеф

Кети Мари Брнс е кандидат на Трамп за амбасадорка во Македонија

Кети Мари Брнс е кандидат на Трамп за амбасадорка во Македонија

Ако номинацијата на Трамп ја помине сенатската комисија за надворешни работи, Кети Брнс треба да го започне својот мандат како амбасадор во Скопје најрано од крајот на јануари 2019 г. Со ранк на професионалец во Стејт Департментот и дипломат со над 20 годиншно кариера, Кети Брнс во моментов е заменик шеф на мисијата на САД во Атина, а има служено на

Трамп именуваше нов американски амбасадор за Македонија

Трамп именуваше нов американски амбасадор за Македонија

Претседателот  на САД Доналд Трамп има ја номинира Кејт Брнс за нов американски амбасадор во Република Македонија, соопштуваат од Белата Куќа. Кејт Брнс сега е заменик шеф на мисијата на САД во Атина. Таа е дипломат со над 20-годишна кариера. Именувањето на Брнс треба да биде одобрено во Сенатот. Ако биде именувана, ова би било нејзина прва позиција

Кејт Мери Бирнс иден амбасадор во Македонија

Кејт Мери Бирнс иден амбасадор во Македонија

Претседателот на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија. Таа е дипломат од кариера, а во моментов е заменик шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик шеф на мисијата и заменик постојан претставник во мисијата на САД во седиштето на ОБСЕ во Виена. Во својата

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Кејт Мари Брнс е предлогот на претседателот Доналд Трамп за нова амбасадорка на САД во Македонија, на местото на амбасадорот Џес Бејли. Номинацијата на Кејт Мари Брнс ќе треба да помине во американскиот Сенат. Белата куќа соопшти дека Брнс е дипломат од кариера и во Скопје би дошла од позицијата заменик-амбасадорка во американската амбасада во Атина,

loading...
Трамп ја номинира кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Македонија

Трамп ја номинира кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Македонија

Според соопштението од Белата куќа, Кејт Мери Брнс е амбасадорка од кариера и доаѓа од Атина каде што ја вршела функцијата заменик-шеф на мисија во амбасадата на САД во Атина, Грција од септември 2017 година. Претходно таа била заменик-шеф на мисија и заменик- постојан претставник на мисијата на САД во Организацијата за безбедност и соработка во Европа

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Претседателот на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија. Таа е дипломат од кариера, а во моментов е заменик шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик шеф на мисијата и заменик постојан претставник во мисијата на САД во седиштето на ОБСЕ во Виена. Во

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја предложи Кејт Мери Брнс за нов амбасадор на САД во Македонија. Taa треба да дојде на местото на сегашниот амбасадор Џес Бејли. Според соопштението од Белата куќа, Мери Брнс во Скопје доаѓа од Атина каде од лани e заменик-амбасадорка. Претходно таа била заменик-шеф на мисијаta на САД во ОБСЕ. Таа исто така

Доналд Трамп назначи нов амбасадор за Македонија, Бејли си заминува

Доналд Трамп назначи нов амбасадор за Македонија, Бејли си заминува

Доналд Трамп назначи нов амбасадор за Македонија, Бејли си заминува Претседателот на САД, Доналд Трамп ја предложи Кејт Мери Брнс (Kate Marie Byrnes) за нов амбасадор на САД во Македонија која треба да дојде на местото на сегашниот амбасадор Џес Бејли. Според соопштението од Белата куќа, Кејт Мери Брнс е амбасадорка од кариера и доаѓа од Атина каде

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја предложи Кејт Мери Брнс за нов амбасадор на САД во Македонија. Taa треба да дојде на местото на сегашниот амбасадор Џес Бејли. Според соопштението од Белата куќа, Мери Брнс во Скопје доаѓа од Атина каде од лани e заменик-амбасадорка. Претходно таа била заменик-шеф на мисијаta на САД во ОБСЕ. Таа исто така

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Бирнс во моментов е заменик-шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик-шеф

Трамп ја номинираше Kејт Марие Бурнс за нова амбасадорка на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Kејт Марие Бурнс за нова амбасадорка на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Kејт Марие Бурнс за нова амбасадорка на САД во Македонија Kејт Марие Бурнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија официјално соопшти Белата Куќа. Нејзината номинација од претседателот Доналд Трамп ќе треба да биде одобрена од Сенатот на САД. Станува збор за кариерна дипломатка, која во Скопје доаѓа од позицијата заменик-амбасадорка

Трамп ја номинира Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинира Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп, ја номинира Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“ ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјата, Џес Бејли. Бирнс во моментот е заменик-шеф на мисијата во Амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик-шеф

Бејли заминува, Трамп предложи нов амбасадор на САД во Македонија

Бејли заминува, Трамп предложи нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот п ретседател, Доналд Трамп ја предложи Кејт Мери Брнс за нов амбасадор на САД во Македонија. Taa треба да дојде на местото на сегашниот амбасадор Џес Бејли. Според соопштението од Белата куќа, Мери Брнс во Скопје доаѓа од Атина каде од лани e заменик-амбасадорка . Претходно таа била заменик-шеф на мисијаta на САД во ОБСЕ . Таа исто така

Кејт Мери Бирнс – номинирана за нова американска амбасадорка во Македонија

Кејт Мери Бирнс – номинирана за нова американска амбасадорка во Македонија

Дипломатка од кариера во Стејт департментот, а во моментов на функција заменик шеф на мисијата во амбасадата на САД во Грција Американскиот претседател Доналд Трамп објави дека има намера да ја номинира Кејт Мери Бирнс за идна амбасадорка во Македонија. Таа е дипломат од кариера во Стејт департментот. Во моментов ја извршува функцијата заменик шеф