притисни ентер »

„Caterpillar“ се подготвува за одржлив пад на продажбата

„Caterpillar“ се подготвува за одржлив пад на продажбата

Кризата предизвикана од коронавирусот ја поткопува побарувачката за големите машини на „Caterpillar“ од страна на градежните и рударските компании ширум светот. Компанијата соопшти дека нејзините приходи во САД паднале повеќе од 40 проценти во вториот квартал, а побарувачката на крајните корисници паднала за 22 проценти. Оттаму додаваат дека очекуваат

Најмалку 446 милиони долари е приходот на Трамп во 2019 година

Најмалку 446 милиони долари е приходот на Трамп во 2019 година

Во 2019 година, Доналд Трамп заработил 21,4 милиони американски долари од неговото одморалиште во Флорида, Мар-а-Лаго, според документот за приходи од 78 страници за американскиот претседател објавен од владината канцеларија за етика. Во декларацијата за 2018 година приходите од комплексот беа скоро 22,7 милиони долари. Добивката од хотелот во Вашингтон