притисни ентер »

Не живејте во заблуда: Јаглените хидрати не се извор за дебелина

Не живејте во заблуда: Јаглените хидрати не се извор за дебелина

Кога и да почнеме да зборуваме за ефикасно губење на телесната тежина, прво што слушаме е: „Исфрли ги јаглените хидрати“. Дали тие навистина претставуваат најголем извор за дебелеење и дали треба потполно да ги исфрлите од исхраната? Одгоговорт е не! За нашето тело да функционира, потребно е во него да внесуваме јаглени хидрати (како извор на енергија),

Дали јаглените хидрати се извор за дебелина?

Дали јаглените хидрати се извор за дебелина?

Кога и да почнеме да зборуваме за ефикасно губење на телесната тежина, прво што слушаме е: „Исфрли ги јаглените хидрати“. Дали тие навистина претставуваат најголем извор за дебелеење и дали треба потполно да ги исфрлите од исхраната? За нашето тело да функционира, потребно е во него да внесуваме јаглени хидрати (како извор на енергија), масти (за да

Дали јаглените хидрати се извор за дебелина?

Дали јаглените хидрати се извор за дебелина?

Кога и да почнеме да зборуваме за ефикасно губење на телесната тежина, прво што слушаме е: „Исфрли ги јаглените хидрати“. Дали тие навистина претставуваат најголем извор за дебелеење и дали треба потполно да ги исфрлите од исхраната? За нашето тело да функционира, потребно е во него да внесуваме јаглени хидрати (како извор на енергија), масти (за да