притисни ентер »

НАСА на Исланд се подготвува за Марс (ВИДЕО)

НАСА на Исланд се подготвува за Марс (ВИДЕО)

Со цел да се подготви за следната мисија на Марс 2020 , НАСА ,,слета” на Исланд , каде го тестира најновиот ровер. Со својот црн базалтен песок , дините на силните ветришта полето од лава Ламбахраун во подножјето на глечерот Ланјокула е избрано како полигон за тестирање на Марс. Петнаесет научници и инженери од НАСА три недели таму ќе го успвршуваат

НАСА на Исланд се подготвува за живот на Марс (ВИДЕО)

НАСА на Исланд се подготвува за живот на Марс (ВИДЕО)

Со својот црн базалтен песок , дините на силните ветришта полето од лава Ламбахраун во подножјето на глечерот Ланјокула е избрано како полигон за тестирање на Марс. Петнаесет научници и инженери од НАСА три недели таму ќе го успвршуваат прототипот на робот , кој ќе треба да ја продолжи мисијата на ,,Кјуриозити” , кој го истражува Марс од 2012. „Исланд

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020-та година, НАСА „слета“ на Исланд, каде што планира да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд, каде има намера да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд, каде што има намера да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд, каде што има намера да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината

НАСА на Исланд се подготвува за Марс (ВИДЕО)

НАСА на Исланд се подготвува за Марс (ВИДЕО)

За да се подготви за идната мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд каде планира да провери дали нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за претстојната задача. Со својот црн базалтен песок, песочните дини и карпестите врвови, полето на лавата Ламбахраун во подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокула е избрано како заменски

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд, каде има намера да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

НАСА на Исланд се подготвува за мисија на Марс

Со цел да се подготви за својата идна мисија на Марс во 2020 година, НАСА „слета“ на Исланд, каде има намера да се увери дека нејзиниот нов вселенски ровер е подготвен за предвидената работа. Со својот црн песок, ветровити дини и карпести врвови, подножјето на вториот најголем исландски глечер Лангјокул е совршена локација за симулирање на површината