притисни ентер »

Интерпол го одби барањето на Иран за распишување на потерница за Трамп

Интерпол го одби барањето на Иран за распишување на потерница за Трамп

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран за распишување на меѓународна потерница за претседателот на САД, Доналд Трамп, поради убиство на генералот Касем Сулејмани, како што сметаат иранските власти. Внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се задоволи барањето на судските власти на Иран, затоа што на организацијата ѝ е забрането да

Трамп може да здивне, Интерпол нема да го гони

Трамп може да здивне, Интерпол нема да го гони

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран, кој издаде црвена потерница против претседателот на САД Доналд Трамп и побара помош на оваа меѓународна полициска организација во апсењето на Трамп и уште 35 лица, под сомнение дека се вмешани во напад со беспилотно летало во Багдад во јануари, во кое е убиен иранскиот генерал Касем Сулејмани. Интерпол

Трамп може да здивне, Интерпол нема да го гони

Трамп може да здивне, Интерпол нема да го гони

Сепак Иран ќе продолжи судски да го гони Трамп и откако ќе му истече претседателскиот мандат. Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран, кој издаде црвена потерница против претседателот на САД Доналд Трамп и побара помош на оваа меѓународна полициска организација во апсењето на Трамп и уште 35 лица, под сомнение дека се вмешани во напад со беспилотно

Интерпол одби да го уапси Трамп

Интерпол одби да го уапси Трамп

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран да се распише меѓународна потерница по претседателот на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп за убиството на генералот Касем Сулејмани. Како што пренесуваат агенциите, внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се реагира на барањето на судските власти на Иран, бидејќи на организацијата ѝ

Интерпол нема да го апси Tрамп по налог на Иран

Интерпол нема да го апси Tрамп по налог на Иран

Интерпол не презема интервенции против претседателот на САД, Донал Трамп, откако иранските власти издадоа налог за апсење на Трамп и на 35 други лица, кои ги обвинуваат за убиството на врховниот генерал, Касем Солејмани. Тие се товарат за вмешаност во нападот од 3 јануари во Багдад, во кој беше убиен генералот на Револуционерната гарда Солејмани. Иран

Интерпол одби да го уапси Трамп

Интерпол одби да го уапси Трамп

Според Спутник, внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се задоволи барањето на судските власти на Иран, бидејќи на организацијата и е забрането „да се меша и да извршува дејства од политички, воен, верски или расен карактер“. Треба да се потсети дека Соединетите држави го ликвидираа Сулејмани, генерал на Исламската револуционерна гарда,

Интерпол одби да распише меѓународна потерница за да го гони Трамп

Интерпол одби да распише меѓународна потерница за да го гони Трамп

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран да се распише меѓународна потерница по претседателот на САД, Доналд Трамп, поради убиство на генералот Касем Сулејмани. Внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се задоволи барањето на судските власти на Иран, затоа што на организацијата ѝ е забрането да се „меша и да изведува акции од политички,

Интepпoл oд6и да го yaпcи Трамп

Интepпoл oд6и да го yaпcи Трамп

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран да се распише меѓународна потерница по претседателот на САД, Доналд Трамп, поради убиство на генералот Касем Сулејмани. Внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се задоволи барањето на судските власти на Иран, затоа што на организацијата ѝ е забрането да се „меша и да изведува акции од политички,

Интерпол одби да го уапси Трамп

Интерпол одби да го уапси Трамп

Интерпол одби да го разгледа барањето на Иран да се распише меѓународна потерница по претседателот на САД, Доналд Трамп, пораид убиство на генералот Касем Сулејмани. Внатрешните правила на Интерпол не овозможуваат да се задоволи барањето на судските власти на иран, затоа што на организацијата ѝ е забрането да се „меша и да изведува акции од политички,

Како мисли Иран да го уапси Трамп?

Како мисли Иран да го уапси Трамп?

Иран бара апсење на американскиот претседател поради атентатот врз Касим Сулејмани Иран издаде налог за апсење на американскиот претседател Доналд Трамп и на десетици други американски официјални лица, барајќи помош од Интерпол при нивното приведување, поради атентатот врз генералот Касим Сулејмани кој загина во американски напад со дрон во јануари,

Издаден налог за апсење на Доналд Трамп

Издаден налог за апсење на Доналд Трамп

Иран издаде налог за апсење на американскиот претседател Доналд Трамп и на уште повеќе од 30 други лица, поради сомнеж дека се вмешани во нападот со беспилотно летало во Багдад во јануари оваа година, при што беше убиен иранскиот генерал Касим Сулејмани. Иран, исто така, побара помош и од Интерпол за апсење на осомничените, но медиумите оценуваат дека

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Властите во Иран одобрија мерка да побараат од Интерпол да издаде црвена белешка за американскиот претседател, Доналд Трамп, и да го стави на својата меѓународна листа на барани лица поради атентатот врз генералот Касем Солејмани, објавија иранските медиуми, вклучувајќи ги „Мехр њуз“ и агенцијата „Фарс“, повикувајќи се на судски власти. „Идентификувавме

Иран судски ќе го гони Трамп, против него издаде и црвена потерница

Иран судски ќе го гони Трамп, против него издаде и црвена потерница

Иран издаде црвена потерница за американскиот претседател, Доналд Трамп и за уште 30 лица, поради сомнеж дека се вмешани во нападот со беспилотно летало во Багдад во јануари оваа година, при што беше убиен иранскиот генерал, Касим Сулејмани. Иран, исто така, побара помош и од Интерпол за апсење на осомничените, но медиумите оценуваат дека е малку веројатно

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Властите во Иран одобрија мерка да побараат од Интерпол да издаде црвена белешка за американскиот претседател, Доналд Трамп, и да го стави на својата меѓународна листа на барани лица поради атентатот врз генералот Касем Солејмани, објавија иранските медиуми, вклучувајќи ги „Мехр њуз“ и агенцијата „Фарс“, повикувајќи се на судски власти. „Идентификувавме

Иран издаде налог за апсење на Доналд Трамп

Иран издаде налог за апсење на Доналд Трамп

Иран издаде налог за апсење на американскиот претседател Доналд Трамп и 35 други официјални лица за атентат врз иранскиот генерал Касем Сулејмани и побара помош од Интерпол, изјави денеска обвинителот на Техеран, Али Алкасимехер, како што е соопштено од иранската новинска агенција Фарс. САД го уби Сулејмани, водачот на Кудс на иранската револуционерна

Иран издаде црвена потерница за Трамп

Иран издаде црвена потерница за Трамп

Иран издаде црвена потерница за американскиот претседател Доналд Трамп и за уште повеќе од 30 лица, поради сомнеж дека се вмешани во нападот со беспилотно летало во Багдад во јануари оваа година, при што беше убиен иранскиот генерал Касим Сулејмани. Иран, исто така, побара помош и од Интерпол за апсење на осомничените, но медиумите оценуваат дека е

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Иран бара црвена белешка од Интерпол за апсење на Трамп

Властите во Иран одобрија мерка да побараат од Интерпол да издаде црвена белешка за американскиот претседател, Доналд Трамп, и да го стави на својата меѓународна листа на барани лица поради атентатот врз генералот Касем Солејмани, објавија иранските медиуми, вклучувајќи ги „Мехр њуз“ и агенцијата „Фарс“, повикувајќи се на судски власти. „Идентификувавме

Иран издаде црвена потерница за Трамп

Иран издаде црвена потерница за Трамп

Иран издаде црвена потерница за американскиот претседател Доналд Трамп и за уште повеќе од 30 лица, поради сомнеж дека се вмешани во нападот со беспилотно летало во Багдад во јануари оваа година, при што беше убиен иранскиот генерал Касим Сулејмани. Иран, исто така, побара помош и од Интерпол за апсење на осомничените, но медиумите оценуваат дека е

Иран издаде налог за апсење на Трамп

Иран издаде налог за апсење на Трамп

Иран побара од Интерпол помош за апсење на осомничените, но Интерпол не го коментираше тоа. Обвинителот рече дека Трамп и останатите осомничени, кои не ги именуваше, се товарат за вмешаност во нападот од 3 јануари во Багдад, во кој беше убиен генералот Касем Сулејмани. „Тие се обвинети за убиство и тероризам“, рече Алкасимер. Идентитетот на обвинетите

Иран издаде налог за апсење на Трамп

Иран издаде налог за апсење на Трамп

Иран издаде налог за апсење на американскиот претседател Доналд Трамп и 30 други лица под сомнение за вмешаност во нападот врз иранскиот генерал во Багдад, изјави денес обвинителот во Техеран, Али Алкасимер. Иран побара од Интерпол помош за апсење на осомничените, но Интерпол не го коментираше тоа. Иако американскиот претседател не е во опасност да