притисни ентер »

Заев: Непочитување на Уставот е непримена на новото уставно име Република Северна Македонија

Заев: Непочитување на Уставот е непримена на новото уставно име Република Северна Македонија

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е непримена на новото уставно име Република Северна Македонија

Заев: Непочитување на Уставот е непримена на новото уставно име Република Северна Македонија

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Ако не се применува новото име, тоа е непочитување на Уставот

Заев: Ако не се применува новото име, тоа е непочитување на Уставот

Заев: Ако не се применува новото име, тоа е непочитување на Уставот Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената на усвоените закони, кои не добија потпис од шефот на државата. Собранието во понеделникот соопшти дека Иванов не ги потпишал указите за прогласување на 11 закони. Законите кои претседателот

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се користи името, Република Северна Македонија

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се користи името, Република Северна Македонија

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев за Иванов: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев за Иванов: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

ЗАЕВ КОНТРА ИВАНОВ: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

ЗАЕВ КОНТРА ИВАНОВ: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е ако не се користи името Северна Македонија

Заев: Непочитување на Уставот е ако не се користи името Северна Македонија

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Неприменувањето на новото име значи непочитување на Уставот

Заев: Неприменувањето на новото име значи непочитување на Уставот

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Заев: Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото име

Непочитување на Уставот е и ако не се применува новото уставно име на Република Северна Македонија, изјави вечерва премиерот Зоран Зоран, одговарајќи на новинарско прашање за натамошните процедури со законите кои не беа потпишани од претседателот Ѓорге Иванов. Заев изрази верување дека службите ќе изнајдат заедничко решение со цел да се овозможи примената

Иванов „урива“ Устав без пенкало

Иванов „урива“ Устав без пенкало

Александра М. Митевска Слично како што сегашниот премиер Зоран Заев, додека беше опозиционер, зборуваше дека ќе урне „режим“ со пенкало, така сега претседателот на заминување Ѓорге Иванов се обидува без пенкало да го заобиколи „подновениот“ Устав на државата, со тоа што не ги потпишува собраниските закони на кои од неодамна пишува Северна Македонија

Контраспин: Селективното потпишување укази е силен показател за недоследноста на Иванов

Контраспин: Селективното потпишување укази е силен показател за недоследноста на Иванов

Спин е кога непотпишувањето на указите за законите, изгласани од  Собранието, Иванов го правда со свечената изјава дека ќе го бранел интересот и Уставот на РМ, а не на РСМ. Спин е затоа што суштината не е во променетото име и делови од Уставот, туку во почитувањето на вистинските интереси на државата чиј претседател е, вклучувајќи ја и уставната обврска

Собранието ќе работи во екот на претседателските избори- ќе се гласаат закони кои не поминаа кај Иванов

Собранието ќе работи во екот на претседателските избори- ќе се гласаат закони кои не поминаа кај Иванов

Собранието ќе работи и во екот на претседателските избори за да ги донесе повторно десетината реформски закони кои ги бара ЕУ а чии укази не ги потпиша шефот на државата Ѓорѓе Иванов, дознава Гласот на Америка . Веќе е договорено Собранието да заседава и во текот на април, додека трае кампањата за изборите за да се усвојат неколкуте клучни закони.

Собранието ќе заседава и во април поради Иванов

Собранието ќе заседава и во април поради Иванов

Собранието ќе работи и во екот на претседателските избори за да ги донесе повторно десетината реформски закони кои ги бара ЕУ а чии укази не ги потпиша шефот на државата Ѓорѓе Иванов, дознава Гласот на Америка. Веќе е договорено Собранието да заседава и во текот на април, додека трае кампањата за изборите за да се усвојат неколкуте клучни закони. Законодавниот

Собранието ќе работи за време на претседателските избори- ќе се гласаат закони кои не поминаа кај Иванов

Собранието ќе работи за време на претседателските избори- ќе се гласаат закони кои не поминаа кај Иванов

Собранието ќе работи и во екот на претседателските избори за да ги донесе повторно десетината реформски закони кои ги бара ЕУ а чии укази не ги потпиша шефот на државата Ѓорѓе Иванов, дознава Гласот на Америка . Веќе е договорено Собранието да заседава и во текот на април, додека трае кампањата за изборите за да се усвојат неколкуте клучни закони.