притисни ентер »

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

– Украина упати апел до Федералното истражно биро (ФБИ) за помош при истражувањето на наводниот кибер напад на руски воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма Холдингс“, изјави денеска претставникот на украинското Министерство за внатрешни работи, Артиом Мињаило. – Забележано е дека хакерскиот напад веројатно се случил во соработка со руските

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

Украина апелираше до Федералното биро за истраги (ФБИ) за помош при истражувањето на наводните сајбер напади на руските воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма“, изјави денеска официјалниот претставник на украинското Министерство за внатрешни работи, Артјо Мињаило. „Забележано е дека хакерскиот напад најверојатно се случил во соработка со

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

Украина апелираше до Федералното биро за истраги (ФБИ) за помош при истражувањето на наводните сајбер напади на руските воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма“, изјави денеска официјалниот претставник на украинското Министерство за внатрешни работи, Артјо Мињаило. „Забележано е дека хакерскиот напад најверојатно се случил во соработка со

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

ФБИ повикано да го истражи хакерскиот напад во фирмата поврзана со синот на Бајден

Украина апелираше до Федералното биро за истраги (ФБИ) за помош при истражувањето на наводните сајбер напади на руските воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма“, изјави денеска официјалниот претставник на украинското Министерство за внатрешни работи, Артјо Мињаило. „Забележано е дека хакерскиот напад најверојатно се случил во соработка со

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

Украина упати апел до Федералното истражно биро (ФБИ) за помош при истражувањето на наводниот кибер напад на руски воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма Холдингс”, изјави денеска претставникот на украинското Министерство за внатрешни работи, Артиом Мињаило. – Забележано е дека хакерскиот напад веројатно се случил во соработка со руските

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз енергетска компанија

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз енергетска компанија

Украина упати апел до Федералното истражно биро (ФБИ) за помош при истражувањето на наводниот кибер напад на руски воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма Холдингс“, изјави денеска претставникот на украинското Министерство за внатрешни работи, Артиом Мињаило. – Забележано е дека хакерскиот напад веројатно се случил во соработка со руските

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс”

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс”

Украина упати апел до Федералното истражно биро (ФБИ) за помош при истражувањето на наводниот кибер напад на руски воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма Холдингс”, изјави денеска претставникот на украинското Министерство за внатрешни работи, Артиом Мињаило. – Забележано е дека хакерскиот напад веројатно се случил во соработка со руските

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

Украина бара помош од ФБИ за кибер нападот врз „Бурисма Холдингс“

Украина упати апел до Федералното истражно биро (ФБИ) за помош при истражувањето на наводниот кибер напад на руски воени хакери врз енергетската компанија „Бурисма Холдингс“, изјави денеска претставникот на украинското Министерство за внатрешни работи, Артиом Мињаило. – Забележано е дека хакерскиот напад веројатно се случил во соработка со руските

Руските хакери ја нападнаа украинската компанија , каде што работел синот на поранешниот потпретседател на САД

Руските хакери ја нападнаа украинската компанија , каде што работел синот на поранешниот потпретседател на САД

Енергетската компанија Burisma Holdings Ltd беше во центарот на напорите на американскиот претседател Доналд Трамп минатиот јули да изврши притисок врз украинските власти да го испитаат Бајден за наводна корупција. Како резултат, покренато е обвинение за злоупотреба на службената должност и опструирање на Конгресот , со што почна процесот  отповикување

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руски воени хакери во ноември се обиделе да ја прбијат електронската пошта на украинската енергетска компанија во чија управа беше Хантер Бајден, син на демократот Џо Бајден, соопшти американската компанија за сајбер безбедност „Ерија 1“, пренесува Би-би-си. Компанијата „Буризма холдингс лтд.“ беше во фокусот на обидите на американскиот претседател Доналд

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руски воени хакери во ноември се обиделе да ја прбијат електронската пошта на украинската енергетска компанија во чија управа беше Хантер Бајден, син на демократот Џо Бајден, соопшти американската компанија за сајбер безбедност „Ерија 1“, пренесува Би-би-си. Компанијата „Буризма холдингс лтд.“ беше во фокусот на обидите на американскиот претседател Доналд

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руските хакери „Фенси берс“ ја хакирале украинската фирма на синот на Џо Бајден

Руски воени хакери во ноември се обиделе да ја прбијат електронската пошта на украинската енергетска компанија во чија управа беше Хантер Бајден, син на демократот Џо Бајден, соопшти американската компанија за сајбер безбедност „Ерија 1“, пренесува Би-би-си. Компанијата „Буризма холдингс лтд.“ беше во фокусот на обидите на американскиот претседател Доналд

Украинската фирма Барисма – мета на руски хакери

Украинската фирма Барисма – мета на руски хакери

Следно Нејасно е дали бил украдени информации до компанијата, или биле на некаков начин валоризирани информации, и која била крајната цел на хакерите. Хакери од руската воена разузнавачка единица, ГРУ, наводно целеле врз украинската енергетска фирма која е поврзана со процедурата за импичмент на претседателот Доналд Трамп. Експерти за кибернетска безбедност

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руските воени хакери се обиделе да украдат електронска пошта од украинската енергетска компанија во чија управа извесно време бил и Хантер Бајден, син на демократскиот кандидат за претседателските избори Џо Бајден, соопшти вчера американска фирма за компјутерска безбедност. Енергетската компанија „Бурисма холдингс лтд.“ беше во центарот на настојувањата

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руските воени хакери се обиделе да украдат електронска пошта од украинската енергетска компанија во чија управа извесно време бил и Хантер Бајден, син на демократскиот кандидат за претседателските избори Џо Бајден, соопшти вчера американска фирма за компјутерска безбедност. Енергетската компанија „Бурисма холдингс лтд.“ беше во центарот на настојувањата

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руските воени хакери се обиделе да украдат електронска пошта од украинската енергетска компанија во чија управа извесно време бил и Хантер Бајден, син на демократскиот кандидат за претседателските избори Џо Бајден, соопшти вчера американска фирма за компјутерска безбедност. Енергетската компанија „Бурисма холдингс лтд.“ беше во центарот на настојувањата

Руски хакери се обиделе да ја нападнат компанија за која работел синот на Бајден

Руски хакери се обиделе да ја нападнат компанија за која работел синот на Бајден

Руските воени хакери се обиделе да украдат електронска пошта од украинската енергетска компанија во чија управа извесно време бил и Хантер Бајден, син на демократскиот кандидат за претседателските избори Џо Бајден, соопшти вчера американска фирма за компјутерска безбедност. Енергетската компанија „Бурисма холдингс лтд.“ беше во центарот на настојувањата

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руски хакери се обиделе да ја нападнат украинската фирма за која работел синот на Бајден

Руски воени хакери се обиделе да украдат електронска пошта од украинската енергетска компанија во чија управа извесно време бил и Хантер Бајден, син на демократскиот кандидат за претседателските избори, Џо Бајден, соопшти вчера американска фирма за компјутерска безбедност. Енергетската компанија „Бурисма холдингс лтд.“ беше во центарот на настојувањата