притисни ентер »

ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања

ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања

Embedded video for ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања На седница затворена за јавноста, Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче. Ќе го печати битолска печатница која за тоа ќе добие околу 13 милиони денари. Бидејќи на референдумот нема редни броеви, за важечки ќе се сметаат само оние

ДИК: Гласачките ливчиња за референдумот ќе ги печати „Киро Дандаро“ за 13 милиони денари

ДИК: Гласачките ливчиња за референдумот ќе ги печати „Киро Дандаро“ за 13 милиони денари

Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати гласачките ливчиња за референдумот, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари, информираше претседатрелот на ДИК, Оливер Дерковски на денешната седница на Комисијата на која се утврдува изгледот на гласачкото ливче. Според Дерковски, од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата

ДИК ќе расправа за повеќе точки поврзани со референдумот

ДИК ќе расправа за повеќе точки поврзани со референдумот

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и усвои барањата за добивање овластувања за набљудување на референдумот 2018 година, поднесени од ТВ Канал 24 - Русија, Амбасада на Република Албанија, Здружение за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВА, Национален ромски центар Куманово, Амбасада на

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. 13 милиони денари ќе бидат потрошени за печатење на ливчињата во печатницата „Киро Дандаро. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува на затворена седница

Дерковски: ДИК од утре со кампања „Твој став, твое право“

Дерковски: ДИК од утре со кампања „Твој став, твое право“

Претседателот на ДИК Оливер Дерковски денеска оцени дека организацијата за спроведување на референдумот на 30 септември се одвиваа без проблеми и дека Комисијата се држи до зададените рокови. „Околу она што е надлежност на ДИК, а тоа е организација и спроведување на референдумот, можам да кажам дека ние ги преземаме сите мерки за добра организација,

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати ливчињата, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува

Дерковски: Подготовките за референдумот без проблеми

Дерковски: Подготовките за референдумот без проблеми

Дерковски: Подготовките за референдумот без проблеми Претседателот на ДИК Оливер Дерковски денеска оцени дека организацијата за спроведување на референдумот на 30 септември се одвиваа без проблеми и дека Комисијата се држи до зададените рокови. – Околу она што е надлежност на ДИК, а тоа е организација и спроведување на референдумот, можам да кажам

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати ливчињата, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува

ДИК почнува со кампања за референдумот: „Твој став-твое право”

ДИК почнува со кампања за референдумот: „Твој став-твое право”

„Твој став – твое право” е слоганот под кој од утре Државната изборна комисија ќе почне со кампања за информирање на граѓаните за референдумот кој ќе се одржи на 30 септември. Од Комисијата појаснуваат дека ќе емитуваат три видео записи – едниот дел ќе биде од информативен карактер, а другиот дел ќе се однесува на едукација на гласачите за нивното

ДИК почнува со кампања за референдумот : ,,Твој став-твое право”

ДИК почнува со кампања за референдумот : ,,Твој став-твое право”

,,Твој став – твое право” е слоганот под кој од утре Државната изборна комисија ќе почне со кампања за информирање на граѓаните за референдумот кој ќе се одржи на 30 септември. Од Комисијата појаснуваат дека ќе емитуваат три видео записи – едниот дел ќе биде од информативен карактер, а другиот дел ќе се однесува на едукација на гласачите за нивното