притисни ентер »

Ова е интернетот во 2022 година: Двојно побрз, достапен за 60% од светот

Ова е интернетот во 2022 година: Двојно побрз, достапен за 60% од светот

Новиот извештај на компанијата Cisco фрла светло врз развојот на интернетот во следните пет години – од 2017 до 2022 година. Истражувањето е насловено „Visual Networking Index“ (VNI) и вклучува голем број показатели за глобалната мрежа.. Прогнозата покажува дека до 2022 година, интернет ќе користи 60 % од светската популација. Кон глобалната мрежа

Wi-Fi 6 ветува нова ера во безжичните комуникации

Wi-Fi 6 ветува нова ера во безжичните комуникации

Cisco ги објави првите производи за новиот безжичен стандард Wi-Fi 6 (802.11ax), кој ќе ги подобри драматично можностите за дигитална трансформација и поврзување на различни објекти, конкретно – интернет на нештата (IoT). Wi-Fi 6 обезбедува значително поголема брзина на пренос на податоци и зголемување на пропусниот опсег (капацитет) со до 400%. Тоа

Wi-Fi 6 ветува нова ера во безжичните комуникации

Wi-Fi 6 ветува нова ера во безжичните комуникации

Cisco ги објави првите производи за новиот безжичен стандард Wi-Fi 6 (802.11ax), кој ќе ги подобри драматично можностите за дигитална трансформација и поврзување на различни објекти, конкретно – интернет на нештата (IoT). Wi-Fi 6 обезбедува значително поголема брзина на пренос на податоци и зголемување на пропусниот опсег (капацитет) со до 400%. Тоа