Ситни школки тестенини, со песто од спанаќ и ореви

1. Во темџере ставаме вода и сол. Од кога ќе зоврие ја додаваме и тестенината да се вари според упатството. 2. За тоа време го подготвуваме пестото. Во чашата на нутрибулет ги ставаме сите состојки и во неколку наврати пулсираме, до изедначување на содржината. 3. Сварените тестенини ги процедуваме. Во сад ги соединуваме изладените тестенини со пестото,