притисни ентер »

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

ФУТУРАМА Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти 4 минути 0 0 Според последните резултати, утврдено е дека вакцината против коронавирус што ја разви кинески Sinovac Biotech е ефикасна само 50,38 проценти. Ова значи дека вакцината CoronaVac е значително помалку ефикасна од она што претходно беше објавено, а потребни се над 50 проценти

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

Според последните резултати, утврдено е дека вакцината против коронавирус што ја разви кинески Sinovac Biotech е ефикасна само 50,38 проценти. Ова значи дека вакцината CoronaVac е значително помалку ефикасна од она што претходно беше објавено, а потребни се над 50 проценти за регулаторно одобрување. Минатата недела, истражувачите од Институтот Бутантан,

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти

Според последните резултати, утврдено е дека вакцината против коронавирус што ја разви кинески Sinovac Biotech е ефикасна само 50,38 проценти. Ова значи дека вакцината CoronaVac е значително помалку ефикасна од она што… Текстот Кинеската вакцина CoronaVac е ефикасна само 50,38 проценти е превземен од USB.mk . The post Кинеската вакцина CoronaVac е

Кинеската вакцина против Ковид 19 е ефикасна во 78 отсто од случаите

Кинеската вакцина против Ковид 19 е ефикасна во 78 отсто од случаите

Вакцината против ковид-19 на кинеската компанија „Синовак“ е ефикасна во 78 отсто од случаите, покажаа резултатите од испитувањето во Бразил. Во испитувањето учествуваа над 12.000 здравствени работници, од кои 169 примиле плацебо. Кај испитаниците не се забележани негативни нус појави. Властите во бразилската сојузна држава Сао Паоло набавија вакцини

Кинеската вакцина против Ковид 19 е ефикасна во 78 отсто од случаите

Кинеската вакцина против Ковид 19 е ефикасна во 78 отсто од случаите

Вакцината против ковид-19 на кинеската компанија „Синовак“ е ефикасна во 78 отсто од случаите, покажаа резултатите од испитувањето во Бразил. Во испитувањето учествуваа над 12.000 здравствени работници, од кои 169 примиле плацебо. Кај испитаниците не се забележани негативни нус појави. Властите во бразилската сојузна држава Сао Паоло набавија вакцини