притисни ентер »

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

Излезе од печат најновото поетско остварување на македонскиот писател, битолчанецот Панде Манојлов, со наслов „Јужни реки“. Книгата содржи 74 песни поделени на три циклуси „Тивкоод“, „Поле за сонување“ и „Омајниот вкус на татковината“, изјави за МИА, авторот Манојлов. -Песните од оваа стихозбирка водат отворен дијалог со нашето денешно време и македонските

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

Излезе од печат најновото поетско остварување на македонскиот писател, битолчанецот Панде Манојлов, со наслов „Јужни реки“. Книгата содржи 74 песни поделени на три циклуси „Тивкоод“, „Поле за сонување“ и „Омајниот вкус на татковината“, изјави за МИА, авторот Манојлов. -Песните од оваа стихозбирка водат отворен дијалог со нашето денешно време и македонските

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

„Јужни реки“ нова книга на авторот Панде Манојлов

Излезе од печат најновото поетско остварување на македонскиот писател, битолчанецот Панде Манојлов, со наслов „Јужни реки“. Книгата содржи 74 песни поделени на три циклуси „Тивкоод“, „Поле за сонување“ и „Омајниот вкус на татковината“, изјави за МИА, авторот Манојлов. -Песните од оваа стихозбирка  водат отворен дијалог со нашето денешно време и македонските