притисни ентер »

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој компанијата ќе ги добие средствата за надминување на економските последици од корона-кризата, додека Владата ќе добие 20

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој компанијата ќе ги добие средствата за надминување на економските последици од корона-кризата, додека Владата ќе добие 20

Германија со национализација ќе ја спасува Луфтханза

Германија со национализација ќе ја спасува Луфтханза

Воздухопловниот гигант Луфтханза ќе добие финансиска инјекција од 9 милијарди евра, но во замена германската влада ќе стане негов акционер. Се очекува согласност на акционерите и европските органи. Откако беше принудена да бара помош од државата поради кризата во која западна за време на пандемијата на коронавирусот, Луфтханза и германската влада договорија

Германската Влада со девет милијарди евра ја спасува Луфтханза

Германската Влада со девет милијарди евра ја спасува Луфтханза

Луфтханза се соочува со најголемата финансиска криза во својата историја, како резултат на пандемијата на коронавирусот. Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој компанијата ќе ги добие средствата за надминување на економските последици од корона-кризата, додека Владата ќе добие 20

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Берлин, 25 мај 2020 () – Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој компанијата ќе ги добие средствата за надминување на економските последици од корона-кризата,

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада ја спасува Луфтханза со девет милијарди евра

Германската Влада и водечкиот германски авиопревозник Луфтханза постигнаа договор за помош во вредност од девет милијарди евра, соопштија денеска два владини извори, пренесува Хина. Договорот, начелно ќе го следи планот според кој компанијата ќе ги добие средствата за надминување на економските последици од корона-кризата, додека Владата ќе добие 20