притисни ентер »

Фелисијано Лопез – прв тенисер кој учествувал на 73 грен слем турнири

Фелисијано Лопез – прв тенисер кој учествувал на 73 грен слем турнири

Шпанскиот тенисер, Фелисијано Лопез ќе биде прв во историјата кој учествувал на 73 грен слем тениски турнири. Лопез, своевремено деветти на АТП листата, првпат на турнир од „Големата четворка“ се појави на Ролан Гарос во 2001 година. Негов противник во првото коло му беше Карлос Моја. Лопез ќе учествува на претстојниот Австралија Опен по 18-ти пат

Фелисијано Лопез – прв тенисер кој учествувал на 73 грен слем турнири

Фелисијано Лопез – прв тенисер кој учествувал на 73 грен слем турнири

Шпанскиот тенисер, Фелисијано Лопез ќе биде прв во историјата кој учествувал на 73 грен слем тениски турнири. Лопез, своевремено деветти на АТП листата, првпат на турнир од „Големата четворка“ се појави на Ролан Гарос во 2001 година. Негов противник во првото коло му беше Карлос Моја. Лопез ќе учествува на претстојниот Австралија Опен по 18-ти пат

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

Поранешниот деветтиот рекет на светот во двојки Шпанецот Фелисијано Лопез ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 грен слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка“ во неговата кариера беше „Ролан Гарос“ -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016 година, во комбинација

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

Поранешниот деветтиот рекет на светот во двојки Шпанецот Фелисијано Лопез ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 грен слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка“ во неговата кариера беше „Ролан Гарос“ -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016 година, во комбинација

Фелисијано Лопез влегува во историјата на тенисот

Фелисијано Лопез влегува во историјата на тенисот

Шпанскиот тенисер, Фелисијано Лопез, кој своевремено беше деветти рекет на светот во двојки, ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 грен слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка“ во неговата кариера беше „Ролан Гарос“ -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 Грен слема

– Поранешниот деветтиот рекет на светот во двојки Шпанецот Фелисијано Лопез ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 грен слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка“ во неговата кариера беше „Ролан Гарос“ -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016 година, во комбинација

Фелисијано Лопез – рекордер со 73 настапи на Грен Слем турнири

Фелисијано Лопез – рекордер со 73 настапи на Грен Слем турнири

Поранешниот деветтиот рекет на светот во двојки Шпанецот Фелисијано Лопез ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 Грен Слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка“ во неговата кариера беше „Ролан Гарос“ -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016 година, во комбинација

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 гренд слем турнири

Лопез станува прв тенисер со учество на 73 гренд слем турнири

Поранешниот деветтиот рекет на светот во двојки Шпанецот Фелисијано Лопез ќе биде првиот тенисер во историјата со учество на 73 гренд слем турнири. Првиот турнир од „Големата четворка” во неговата кариера беше „Ролан Гарос” -2001, во кој во првото коло од сонародникот Карлос Моја. Тој единствената победа во Париз ја забележа во 2016 година, во комбинација