притисни ентер »

УЕФА руши рекорди, преку 28 милиони фанови аплицирале за влезници на ЕП

УЕФА руши рекорди, преку 28 милиони фанови аплицирале за влезници на ЕП

Европската куќа на фудбалот (УЕФА) на својата официјална веб страница објави информација за досегашната побарувачка на билети за претстојното Европско првенство, кое ќе се игра во 12 градови ширум континентот. УЕФА нагласи дека според последните пребројувања, вкупно 28,3 милиони фанови аплицирале онлајн за билети, а достапни се вкупно 2,5 милиони.

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Нион, 15. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

“УЕФА”: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

“УЕФА”: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за “УЕФА”, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

– Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско пpвенство ова лето ќе биде истopиско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сepиозен предизвик за медиумите и за нaвивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

– Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

Програмата за продажба на билети за Европското првенство во фудбал 2020 година ги собори сите рекорди. Според УЕФА, навивачите досега испратиле 28,3 милиони барања за купување на билети што е двојно повеќе отколку пред Европското првенство во 2016 година. Во моментов се познати 20 од 24 учесници во последната фаза на Европското првенство, а преостанатите

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

Програмата за продажба на билети за Европското првенство во фудбал 2020 година ги собори сите рекорди. Според УЕФА, навивачите досега испратиле 28,3 милиони барања за купување на билети што е двојно повеќе отколку пред Европското првенство во 2016 година. Во моментов се познати 20 од 24 учесници во последната фаза на Европското првенство, а преостанатите

За финалето на ЕП 2020 на „Вембли“ има 714.000 барања за влезници

За финалето на ЕП 2020 на „Вембли“ има 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

За финалето на ЕП 2020, малку ќе бидат и седум Вемблија

За финалето на ЕП 2020, малку ќе бидат и седум Вемблија

УЕФА е затрупана од досега невиден број на барања за билети. Владее незапаметено голем интерес за натпреварите од претстојното Европско првенство во фудбал, а објавено е дека досега само за финалето кое ќе се игра на „Вембли“ во Лондон, има над 714.000 барања, што е речиси осумпати повеќе од капацитетот на славниот стадион, а 710 илјади побарале билет

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Нион, 14 февруари 2020 (МИА) – Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

УЕФА: За финалето на ЕП 2020 – 714.000 барања за влезници

Европското фудбалско првенство ова лето ќе биде историско со самото тоа што ќе се игра во 12 земји ширум континентот. Турнирот ќе претставува сериозен предизвик за медиумите и за навивачите, но и за УЕФА, како организатор, која прими 28,3 милиони барања за влезници. Едномесечното ЕП ќе почне на 12 јуни и ќе трае до 12 јули за кога е планирано финалето

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

ЕП 2020 урива рекорди во продажбата на билетите

Програмата за продажба на билети за Европското првенство во фудбал 2020 година ги собори сите рекорди. Според УЕФА, навивачите досега испратиле 28,3 милиони барања за купување на билети што е двојно повеќе отколку пред Европското првенство во 2016 година. Во моментов се познати 20 од 24 учесници во последната фаза на Европското првенство, а преостанатите

ЕВРО 2020 руши рекорди: 28,3 милиони навивачи побарале билет!

ЕВРО 2020 руши рекорди: 28,3 милиони навивачи побарале билет!

Европската фудбалска унија (УЕФА) соопшти дека добила околу 28,3 милиони барања за 2,5 милиони достапни влезници за годинешното Европско првенство. За финалето кое ќе се игра на Вембли на 12 јули биле испратени 714.000 барања за влезници, што е речиси осум пати повеќе од капацитетот на стадионот. Само 4.000 помалку барања пристигнале за мечот меѓу