притисни ентер »

Руски снагатор прв на светот повлече 43 тони товар и со дување распука термофор

Руски снагатор прв на светот повлече 43 тони товар и со дување распука термофор

Познатиот подмосковски снагатор, претседател на локалното одделение на Рускиот спортски младински сојуз (РосмолСорт) Сергеј Агадџањан изведе комплициран потфат каков што никој друг на светот нема направено: повлече шлеп-возило за автобуси МАН заедно со прикачен мини-автобус. Вкупната тежина на овој товар беше над 43 тони. Притоа Сергеј, како и обично,