притисни ентер »

Стаклениот балкон на највисоката зграда во Чикаго напукна под нозете на посетителите

Стаклениот балкон на највисоката зграда во Чикаго напукна под нозете на посетителите

Заштитниот слој што го покрива балконот со стаклен под на највисоката зграда во Чикаго Willis Tower почнал да напукнува под нозете на посетителите. Инцидентот се случил во почетокот на неделава на 103-тиот кат на зградата каде е сместена опсерваторијата Skydeck од каде посетителите може да го видат целиот град и езерото Мичиген. „Тогаш на балконот

(Видео) Најпознатиот стеклен видиковец во светот почнал да пука под нозете на посетителите

(Видео) Најпознатиот стеклен видиковец во светот почнал да пука под нозете на посетителите

Највисоката зграда во Чикаго е „Вилис тауер“, висока 527 метри. На 103. кат од оваа зграда поставен е стаклен видиковец кој стана атракција за туристи од целиот свет. Меѓутоа, при една неодамнешна тура на посетители, заштитниот слој со кој е прекриен овој стаклен балкон, почнал да пука под нозете на туристите. Стаклото почнало да пука додека луѓе биле

Најпознатиот стаклен видиковец во светот почнал да пука под нозете на посетителите

Најпознатиот стаклен видиковец во светот почнал да пука под нозете на посетителите

Највисоката зграда во Чикаго е „Вилис тауер“, висока 527 метри. На 103. кат од оваа зграда поставен е стаклен видиковец, кој стана атракција за туристите од целиот свет. Меѓутоа, при една неодамнешна тура со посетители заштитниот слој со кој е прекриен овој стаклен балкон почнал да пука под нозете на туристите. Стаклото почнало да пука додека луѓето

Стаклен видиковец на 103. кат почнал да пука под нозете на посетителите

Стаклен видиковец на 103. кат почнал да пука под нозете на посетителите

Стаклото се распукало додека луѓето стоеле на него. Зградата “Vilis tauer” во Чикаго со своите 527 метри е највисока во Чикаго. На 103. кат од зградата се наоѓа видиковец кој привлекува туристи од целиот свет. Меѓутоа, заштитниот слој кој го покрива балконот почнал да пука. Стаклото се распукало додека луѓето стоеле на него, но за среќа никој не бил