притисни ентер »

Прв состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство

Прв состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство

Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство, денеска во Скопје ќе го одржи првиот инаугуративен состанок на кој од страна на Северна Македонија ќе ко-претседава министерот за надворешни работи, Бујар Османи, додека од име на Обединетото Кралство ќе ко-претседава министерката, Венди Мортон која од вчера

Прв состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу Македонија и Обединетото Кралство

Прв состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка меѓу Македонија и Обединетото Кралство

Фото: Б. Грданоски Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство, денеска во Скопје ќе го одржи првиот инаугуративен состанок на кој од страна на Северна Македонија ќе ко-претседава министерот за надворешни работи, Бујар Османи, додека од име на Обединетото Кралство ќе ко-претседава министерката, Венди

Османи и Мортон денеска во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство

Османи и Мортон денеска во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска ќе и биде домаќин на министерката за Европа и Америките на Обединетото Кралство, Венди Мортон, која престојува во работна посета на нашата земја.Целта на посетата е одржувањето на првиот инаугуративен состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, утре ќе и биде домаќин на министерката за Европа и Америкa на Обединетото Кралство, Венди Мортон, која престојува во работна посета на нашата земја. Целта на посетата е одржувањето на првиот инаугуративен состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство,

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, утре ќе и биде домаќин на министерката за Европа и Америкa на Обединетото Кралство, Венди Мортон, која престојува во работна посета на нашата земја. Целта на посетата е одржувањето на првиот инаугуративен состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство,

Британската министерка Мортон го поддржа проектот на охридските основци за селекција на отпад со микробит

Британската министерка Мортон го поддржа проектот на охридските основци за селекција на отпад со микробит

Учениците од основното училиште „Христо Узунов“ од Охрид, денеска пред министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство Венди Мортон ги промовираа проектите за справување со отпад за заштита на животната средина во рамките на програмата „Училишта на 21 век“, која ја спроведува Британскиот совет. Со овој проект основците со помош на алатки за

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Османи и Мортон утре во Скопје ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, утре ќе и биде домаќин на министерката за Европа и Америкa на Обединетото Кралство, Венди Мортон, која престојува во работна посета на нашата земја. Целта на посетата е одржувањето на првиот инаугуративен состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија и Обединетото Кралство,

Османи и Мортон утре ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка

Османи и Мортон утре ќе го одржат првиот состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, утре ќе биде домаќин на министерката за Европа и Америките на Обединетото Кралство, Венди Мортон, која престојува во работна посета на нашата земја, соопштуваат од МНР. Целта на посетата е одржувањето на првиот инаугуративен состанок на Советот за партнерство, трговија и соработка помеѓу Северна Македонија

Британската министерка за Европа и Америка ВЕНДИ МОРТОН ДЕНЕС И УТРЕ ВО СКОПЈЕ

Британската министерка за Европа и Америка ВЕНДИ МОРТОН ДЕНЕС И УТРЕ ВО СКОПЈЕ

Средби со владини функционери ќе оствари денеска Венди Мортон Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство која доаѓа во дводневна посета на Македонија. Според најавите, Мортон ќе се сретне со  вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров како и со министерот за надворешни работи Бујар Османи и министерот Насер Нуредини. Покрај

Британската министерка за Европа и Америка, Венди Мортон во Скопје

Британската министерка за Европа и Америка, Венди Мортон во Скопје

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска ќе пристигне во дводневна посета на Македонија и ќе присуствува на првиот состанок на Советот во рамките на Договорот за партнерство, трговија и соработка (ДПТС) во Министерството за надворешни работи, што ќе ги зајакне трговските врски меѓу двете земји. Како што соопштија

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство во посета на Македонија

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство во посета на Македонија

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска ќе пристигне во дводневна посета на Македонија. Како дел од нејзината посета, таа ќе присуствува на првиот состанок на советот во рамките на Договорот за партнерство, трговија и соработка (ДПТС) во Министерството за надворешни работи, што ќе ги зајакне трговските врски

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство во посета на Македонија

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство во посета на Македонија

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска ќе пристигне во дводневна посета на Македонија. Како дел од нејзината посета, таа ќе присуствува на првиот состанок на советот во рамките на Договорот за партнерство, трговија и соработка (ДПТС) во Министерството за надворешни работи, што ќе ги зајакне трговските врски

Британската министерка за Европа и Америка Венди Мортон во дводневна посета на Скопје

Британската министерка за Европа и Америка Венди Мортон во дводневна посета на Скопје

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска ќе пристигне во дводневна посета на Република Македонија, каде ќе присуствува на првиот состанок на Советот во рамките на Договорот за партнерство, трговија и соработка (ДПТС) во Министерството за надворешни работи, што ќе ги зајакне трговските врски меѓу двете земји. Како

Британската министерка за Европа и Америка Венди Мортон во дводневна посета на Скопје

Британската министерка за Европа и Америка Венди Мортон во дводневна посета на Скопје

Министерката за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Венди Мортон, денеска ќе пристигне во дводневна посета на Република Македонија, каде ќе присуствува на првиот состанок на Советот во рамките на Договорот за партнерство, трговија и соработка (ДПТС) во Министерството за надворешни работи, што ќе ги зајакне трговските врски меѓу двете земји. Како