притисни ентер »

Google се откажува од колачињата во прелистувачот Chrome

Google се откажува од колачињата во прелистувачот Chrome

Интернет гигантот Google планира до две години да го блокира вообичаениот начин за следење на корисниците онлајн во својот прелистувач Chrome. Компанијата е насочена кон скапи промени во начинот на функционирање на мрежата, додека се обидува да одговори на растечките побарувања на потрошувачите за заштита на податоците, пренесува Ројтерс. Планот на

Намалете со колачињата, Google најавува поголема заштита на приватноста

Намалете со колачињата, Google најавува поголема заштита на приватноста

Google најавува дека во иднина сурфањето со најкористениот прелистувач ќе биде со поголема приватност. Компанијата полека се подготвува за живот без колачиња кој полека ќе бидат исфлени во следните 2 години. Првите тестови за земената на интернет колачињата започнуваат кон крајот на 2020 година, откако ќе бидат исполнети потребите на сите, од корисниците