Тишма: Уметникот секогаш е предавник

Слободан Тишма е се уште уметник, и сега во неговата седумдесет и една година. Дури и оние кои не ја следат постојано неговата работа, го знаат како добитник на НИН-овата наградата пред седум години. Постарите ќе се сетат и на Луна и Ла Страда, две краткотрајни групи, но во голема мера влијателни на домашната сцена и на новиот бран во кој Тишма беше