притисни ентер »

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе успеал да испорача милион телефони со сопствениот оперативен систем, кој, барем во Кина, ја носи ознаката HongMeng. Сепак, како што пренесува Rosenblatt Securities, не е сосема јасно дали станува збор за телефони кои ги напуштиле складиштата, за тест примероци или за уреди кои се всушност подготвени за испорака до корисниците. Извештајот

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei ќе го одложи за три месеци пласирањето на својот смартфон Mate X. Тоа е уште еден проблем за компанијата, која во мај беше погодена од американските санкции, пренесува „Ројтерс“. Mate X, конкурент на Galaxy Fold на Samsung Electronics, се очекува да биде пуштен глобално во септември, коментира Винсент Пан, шеф за корпоративни комуникации на

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei веќе испорачала 1 милион парчиња смартфони со сопствениот оперативен систем HongMeng, покажуваат податоците на компанијата Rosenblatt Securities. Уредите се за тестирање и, според информациите, оперативниот систем е компатибилен со сите апликации на Android и вклучува подобрени функции за приватност. „China Daily“ цитира зборови на раководителот

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Поради битката на Huawei со САД, како што пишуваат кинеските медиуми, сега овој технолошки гигант соработува со локални провајдери на изработката на нивниот нов оперативен систем. Доколку ова е вистина, Google и нивниот Android ќе бидат во навистина незгодна ситуација. Наводно, Huawei интензивно го тестира сопственииот оперативен систем HongMeng со

Huawei има испорачано 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei има испорачано 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei веќе испорачала 1 милион парчиња смартфони со сопствениот оперативен систем HongMeng, покажуваат податоците на компанијата Rosenblatt Securities. Уредите се за тестирање и, според информациите, оперативниот систем е компатибилен со сите апликации на Android и вклучува подобрени функции за приватност. „China Daily“ цитира зборови на раководителот

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Поради битката на Huawei со САД, како што пишуваат кинеските медиуми, сега овој технолошки гигант соработува со локални провајдери на изработката на нивниот нов оперативен систем. Доколку ова е вистина, Google и нивниот Android ќе бидат во навистина незгодна ситуација. Наводно, Huawei интензивно го тестира сопственииот оперативен систем HongMeng со

Софтверот на Huawei е наводно за 60% побрз од Android

Софтверот на Huawei е наводно за 60% побрз од Android

Се уште нема никакви официјални информации за новиот оперативен систем на Huawei. Од Global Times тврдат дека Huawei активно соработува со своите партнери, големи и познати кинески компании за развој и тестирање на оперативниот систем HongMeng. Компаниите со кои наводно соработуваат се Tencent, четвртата најголема мобилна компанија на светот, со Xiaomi,

Веќе испорачале милиони телефони со сопствениот оперативен систем

Веќе испорачале милиони телефони со сопствениот оперативен систем

“Huawei” веќе успеал да испорача милион телефони со сопствениот оперативен систем, кој, барем во Кина, ја носи ознаката “HongMeng”. Сепак, како што пренесува Rosenblatt Securities, не е сосема јасно дали станува збор за телефони кои ги напуштиле складиштата, за тест примероци или за уреди кои се всушност подготвени за испорака до корисниците. Извештајот

HongMeng софтверите се веќе испорачани со милиони Huawei телефони

HongMeng софтверите се веќе испорачани со милиони Huawei телефони

Rosenblatt Securities соопштија дека се уште не е потврдено дали се ова тест примероци или готови уреди подготвени за испорака. Се работи за внатрешен софтвер, компатибилен со Android апликациите, додека „безбедносните функции за заштита на лични податоци се подобрени”. Ричард Ју, шефот на Huawei, изјави дека софтверот на компанијата ќе биде достапен

Huawei ја одложува целта да стане најголем производител на мобилни телефони во светот

Huawei ја одложува целта да стане најголем производител на мобилни телефони во светот

Кинеската компанија Huawei веќе не очекува да ја покрие целта да стане најголем производител на паметни телефони во светот до крајот на годината, пишува „Ројтерс“. Агенцијата се повикува на изјава на Шао Јан, директор за стратегии во делот на компанијата за корисничка електроника. Јан не коментира конкретни причини, но тие се во голема мера јасни.