притисни ентер »

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Атина за Лисабон денеска заминаа првите 25 деца бегалци без придружба, од вкупно 500 колку што е планирано да прими Португалија. Станува збор за 19 деца од Авганистан, четири од Египет и по едно од Гамбија и Иран кои досега беа сместени во камповите на островите Лезбос, Самос и Хиос, а се дел од групата од вкупно 500 деца кои од Грција ќе започнат

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба Од Атина за Лисабон денеска заминаа првите 25 деца бегалци без придружба, од вкупно 500 колку што е планирано да прими Португалија. Станува збор за 19 деца од Авганистан, четири од Египет и по едно од Гамбија и Иран кои досега беа сместени во камповите на островите Лезбос, Самос и Хиос,

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Кумуцакос рече дека паралелно со планот за децата бегалци без придружба, се спроведува и програмата за доброволно враќање на мигрантите во нивните земји на потекло. Од Атина за Лисабон денеска заминаа првите 25 деца бегалци без придружба, од вкупно 500 колку што е планирано да прими Португалија. Станува збор за 19 деца од Авганистан, четири од Египет

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Од Грција за Португалија заминаа 25 деца бегалци без придружба

Атина, 7 јули 2020 () – Од Атина за Лисабон денеска заминаа првите 25 деца бегалци без придружба, од вкупно 500 колку што е планирано да прими Португалија. Станува збор за 19 деца од Авганистан, четири од Египет и по едно од Гамбија и Иран кои досега беа сместени во камповите на островите Лезбос, Самос и Хиос, а се дел од групата од вкупно 500 деца

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Намалени за 51 отсто брановите бегалци и мигранти на грчките острови, за 88 проценти зголемен бројот на одлуки за азил, намалување за 23 отсто на бројот на лица на островите, се главните карактеристики во бегалското/ мигрантското прашање во Грција во првата половина од годинава, согласно податоците од Министерството за миграција и азил, јави дописничката

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Намалени за 51 отсто брановите бегалци и мигранти на грчките острови, за 88 проценти зголемен бројот на одлуки за азил, намалување за 23 отсто на бројот на лица на островите, се главните карактеристики во бегалското/ мигрантското прашање во Грција во првата половина од годинава, согласно податоците од Министерството за миграција и азил, јави дописничката

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Атина, 6 јули 2020 () – Намалени за 51 отсто брановите бегалци и мигранти на грчките острови, за 88 проценти зголемен бројот на одлуки за азил, намалување за 23 отсто на бројот на лица на островите, се главните карактеристики во бегалското/ мигрантското прашање во Грција во првата половина од годинава, согласно податоците од Министерството за миграција

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Во првата половина на 2020 година за 51 отсто намалени брановите бегалци и мигранти во Грција

Намалени за 51 отсто брановите бегалци и мигранти на грчките острови, за 88 проценти зголемен бројот на одлуки за азил, намалување за 23 отсто на бројот на лица на островите, се главните карактеристики во бегалското/ мигрантското прашање во Грција во првата половина од годинава, согласно податоците од Министерството за миграција и азил. Во првата половина

Преполовен мигрантскиот бран на грчките острови

Преполовен мигрантскиот бран на грчките острови

За 51 отсто е намален бранот бегалци и мигранти на грчките острови, за 88 проценти зголемен бројот на одлуки за азил, намалување за 23 отсто на бројот на лица на островите, се главните карактеристики во бегалското/ мигрантското прашање во Грција во првата половина од годинава. Според податоците од Министерството за миграција и азил, во првата половина