Audi E-Tron со највисок рејтинг за безбедност според IIHS

SUV моделот Audi E-Tron го освои Top Safety Pick+ признанието од институтот за безбедност на автопати – IIHS Со цел да се квалификува за Top Safety Pick+ признанието, институтот вели дека возилото треба да постигне „Добри“ оценки на шесте тестови, кои ја тестираат издржливоста на каросеријата, кровот, јакоста на потпирачите за глава и седишта. Тука