притисни ентер »

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинзо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Шинзо Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинзо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Шинзо Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше генерален секретар на јапонската

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Токио, 16 септември 2020 (МИА) – Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Токио, 16 септември 2020 () – Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Суга е новиот премиер на Јапонија, по оставката на Абе

Суга е новиот премиер на Јапонија, по оставката на Абе

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Токио, 16 септември 2020 () – Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа

Јапонската Влада поднесе оставка, Парламентот ќе гласа за кандидатура на новиот премиер

Јапонската Влада поднесе оставка, Парламентот ќе гласа за кандидатура на новиот премиер

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше генерален секретар на јапонската

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Јапонскиот премиер и неговата Влада поднесоа оставка

Јапонскиот премиер и неговата Влада поднесоа оставка

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше генерален секретар на јапонската

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше генерален секретар на јапонската