притисни ентер »

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени

Утре започнува пробниот попис, еве кои општини се опфатени Почнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите, со кој ќе бидат опфатени 13 општини. Вработените во државниот завод за статистика денес беа на терен да ги бележат границите каде ќе се одвива. Попишувањето се спроведува електронски, а попишувачите со лаптопи поврзани преку

Почнува пробниот попис на населението во 13 општини

Почнува пробниот попис на населението во 13 општини

Почнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите, со кој ќе бидат опфатени 13 општини. Вработените во државниот завод за статистика денес беа на терен да ги бележат границите каде ќе се одвива. Попишувањето се спроведува електронски, а попишувачите со лаптопи поврзани преку интернет конекција директно во посебна апликација ги внесуваат

(Видео) Почна пробниот попис без изгласан закон

(Видео) Почна пробниот попис без изгласан закон

Иако предог законот за попис се уште „ фаќа прашина“ во собраниските фиоки, на терен почна пробниот попис. Истиот ќе се одвива во 13 општини, а попишувачите денес ги бележеа границите од каде до каде  ќе се одвива пребројувањето на населението. Од утре тие ќе тропнат на вратите од домовите на граѓаните. Прибирањето на податоците ќе почне во домаќинставата

(Видео) Почна пробниот попис без изгласан закон

(Видео) Почна пробниот попис без изгласан закон

Иако предог законот за попис се уште „ фаќа прашина“ во собраниските фиоки, на терен почна пробниот попис. Истиот ќе се одвива во 13 општини, а попишувачите денес ги бележеа границите од каде до каде  ќе се одвива пребројувањето на населението. Од утре тие ќе тропнат на вратите од домовите на граѓаните. Прибирањето на податоците ќе почне во домаќинставата

Почна пробниот попис пред пребројувањето на населението следната година

Почна пробниот попис пред пребројувањето на населението следната година

Embedded video for Почна пробниот попис пред пребројувањето на населението следната година Зградите и куќите на потегот каде што завршува скопски Центар, а почнува Кисела вода ќе бидат првите што ќе бидат попишани согласно новите правила за пописот што треба да се одржи во април наредната година. Граѓаните што живеат во нив нив речиси една година порано

Почна пробниот попис

Почна пробниот попис

Почна пробниот попис Овој дел од општината Кисела Вода е опфатен со 180-от пописен круг. Тој е еден од 32-та круга во 13 општини во државата, во кои стартуваше пробниот попис. Првиот ден беше посветен на теренско усогласување со подготвените мапи, а од утре, попишувачите влегуваат во домаќинствата. Секој попишувач треба да пополни три типа прашалници:

Во 13 општини започна пробниот попис

Во 13 општини започна пробниот попис

Така беше во населбата Кисела Вода. Оваа екипа од државниот завод за статистика ги бележеше границите каде ќе се одвива пописот. Само дел од населението ќе биде опфатено со пробниот попис. Утре од 9 часот  попишувалите ќе тропнат на вратите на домовите кои треба да бидат опфатени со оваа статистичка операција Власта и опозицијата сѐ уште не го усогласија

Државниот завод за статистика го започна пробниот попис на населението

Државниот завод за статистика го започна пробниот попис на населението

Пробниот попис на населението, становите и домаќинствата во 13 општини во земјава, меѓу кои се по два пописни круга во Прилеп и во Општина Долнени започна денеска. Во секоја од двете општини со пробниот попис ќе бидат опфатени по речиси 200 домаќинства. Мира Илиевска од Државниот завод за статистика изјави дека пробниот попис се одвива во најдобар

Започна пробниот попис

Започна пробниот попис

Во 13 општини низ земјава започна пробното попишување, информираа од Државниот завод за статистика, иако власта и опозицијата сѐ уште не го усогласија закон за попис што треба да се реализира во април следната година. Пробниот попис заради тестирањето на методологијата и технологијата за попишување, се спроведува во Прилеп, Долнени, Кисела Вода, Зелениково,

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

ДЗС ќе го почне пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

ДЗС ќе го почне пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Започнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Започнува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Започна пробниот попис на територија на 13 општини

Започна пробниот попис на територија на 13 општини

Државниот завод за статистика (ДЗС) денеска ќе започне со теренски активности за пробниот попис на населението, домаќинствата и становите. Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга,

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите

Пробниот попис ќе се спроведе во 32 пописни кругови на територијата на 13 општини во државата, и тоа во Гостивар, Кисела Вода, Зелениково, Штип, Радовиш, Куманово, Свети Николе, Кратово, Прилеп, Долнени, Струга, Кичево и Валандово. Како што соопшти ДЗС, основната цел на пробниот попис е тестирање на подготвените методолошки, организациски и ИТ решенија

Почна пробниот попис во Македонија – договор со опозицијата сеуште нема!

Почна пробниот попис во Македонија – договор со опозицијата сеуште нема!

Од вчера во неколку општини започна пробното попишување за пописот кој треба да се спроведе во април следната година. Иако договор помеѓу власта и опозцијата нема, подготовките за негово спроведување наголемо течат. Пробниот попис ќе се спроведе во Прилеп, Долнени, Кисела Вода, Зелениково, Гостивар, Кичево, Струга, Свети Николе, Радовиш, Валандово,