Неколку одлични причини да почнете да се туширате со ладна вода

Кога последен пат сте се истуширале со ладна вода? Веројатно кога вашиот бојлер бил расипан или сте ја потрошиле целата топла вода. Но, сè повеќе луѓе ги менуваат своите навики и се откажуваат од удобната, примамлива, топла бања. Абигаил Рикард, професорка на универзитетот Гринич, вели дека туширањето со ладна вода има многу здравствени придобивки