притисни ентер »

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори вратите кон средината на следната деценија

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори вратите кон средината на следната деценија

Gateway Foundation има големи планови за лансирање на вселенско летало каде што би можеле да престојуваат научници, истражувачи, но и туристи. За околу 6 години околу Земјата би можел да кружи првиот вселенски хотел, односно „најголемата вселенска структура која луѓето ја направиле досега“. Такви амбициозни планови има Gateway Foundation, приватна

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори вратите кон средината на следната деценија

Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори вратите кон средината на следната деценија

Gateway Foundation има големи планови за лансирање на вселенско летало каде што би можеле да престојуваат научници, истражувачи, но и туристи. За околу 6 години околу Земјата би можел да кружи првиот вселенски хотел, односно „најголемата вселенска структура која луѓето ја направиле досега“. Такви амбициозни планови има Gateway Foundation, приватна

Првиот вселенски хотел ќе ги отвори своите врати во 2025 година

Првиот вселенски хотел ќе ги отвори своите врати во 2025 година

За шест години отсега околу Земјата веројатно ќе кружи првиот вселенски хотел, односно најголемата вселенска структура која ја направиле луѓето. Такви амбициозни планови имаат од компанијата Gateway Foundation, приватна компанија во која веќе делумно се разработени плановите и дизајнот на Von Braun Rotating Space Station, вселенска станица и хотел