притисни ентер »

Ќе поскапат ли струјата и нафтата со либерализацијата на пазарот – тема во Студио 1

Ќе поскапат ли струјата и нафтата со либерализацијата на пазарот – тема во Студио 1

Цените на енергенсите на домашниот пазар, освен што зависат од светските берзи, следи и либерализација на пазарот. ЕВН е определен како генерален снабдувач на струја, но постојат индикации дека недонесувањето на измените на законот за енергија, пред сѐ за нафтни деривати, може да добиеме монополски цени од ОКТА. На оваа тема уредникот Александар Чомовски

Ќе поскапат ли струјата и нафтата со либерализацијата на пазарот – тема во Студио 1

Ќе поскапат ли струјата и нафтата со либерализацијата на пазарот – тема во Студио 1

Цените на енергенсите на домашниот пазар, освен што зависат од светските берзи, следи и либерализација на пазарот. ЕВН е определен како генерален снабдувач на струја, но постојат индикации дека недонесувањето на измените на законот за енергија, пред сѐ за нафтни деривати, може да добиеме монополски цени од ОКТА. На оваа тема уредникот Александар Чомовски

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените на Законот за енергетика и пазарот на нафтени деривати се либерализира за два месеци, вели првиот човек на Регулаторната комсија за енергетика Марко Бислимовски. Искуствата од соседството покажале дека цените можат да се зголемат од 20

Ако не потпише Иванов, ќе следува драстично поскапување на дериватите

Ако не потпише Иванов, ќе следува драстично поскапување на дериватите

Доколку до осми мај Претседателот на државава Ѓорге Иванов не ги потпише измените на Законот за енергетика, дериватите во земјава драстично ќе поскапат. Од Регулаторната комисија за енергетика за Алсат велат дека, токму на осми мај истекува договорот за малопродажба на нафта и нафтени деривати со ОКТА и ќе стапи во сила либерализиран пазар. Од тогаш

Ако не се усвојат измените на Законот за енергетика, горивата драстично ќе поскапат

Ако не се усвојат измените на Законот за енергетика, горивата драстично ќе поскапат

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените на Законот за енергетика и пазарот на нафтени деривати се либерализира за два месеци, вели првиот човек на Регулаторната комсија за енергетика Марко Бислимовски. Искуствата од соседството покажале дека цените можат да се зголемат од 20 до 40%. Регулаторната комисија за енергетика смета дека

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените

Горивата драстично ќе поскапат ако не се усвојат измените на Законот за енергетика и пазарот на нафтени деривати се либерализира за два месеци, вели првиот човек на Регулаторната комсија за енергетика Марко Бислимовски. Искуствата од соседството покажале дека цените можат да се зголемат од 20 до 40%. Регулаторната комисија за енергетика смета дека

Иванов не пие нафта, ама ќе ја поскапи

Иванов не пие нафта, ама ќе ја поскапи

Доколку нема измени на Законот за енергетика, РКЕ по 8 мај нема да може да носи нови цени и на тој начин ќе дојде до либерализирање на пазарот што веруваме дека во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати, тврдат од РКЕ. Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи

Поради Иванов драстично ќе поскапат дериватите?

Поради Иванов драстично ќе поскапат дериватите?

18 Споделувања Share Tweet Од 8 мај во земјава е можно драстично поскапување на дериватите, предупредуваат од Регулаторната комисија за енергетика во изјава за „ Алсат “. Поскапувањето ќе биде индиректна последица на тоа што претседателот Ѓорге Иванов одбива да ги потпише законите означени со новото државно име „Република Северна Македонија“, меѓу

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

Ако не потпише Иванов, драстично поскапување на дериватите

Ако не потпише Иванов, драстично поскапување на дериватите

Доколку до осми мај Претседателот на државава Ѓорге Иванов не ги потпише измените на Законот за енергетика, дериватите во земјава драстично ќе поскапат. Од Регулаторната комисија за енергетика за Алсат велат дека, токму на осми мај истекува договорот за малопродажба на нафта и нафтени деривати со ОКТА и ќе стапи во сила либерализиран пазар. Од тогаш

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

РКЕ: Либерализацијата на пазарот во овој момент ќе значи зголемување на цените на нафтата

РКЕ: Либерализацијата на пазарот во овој момент ќе значи зголемување на цените на нафтата

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

ДРАСТИЧЕН ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА НАФТАТА: Регулаторна со нови предлози кои ќе ја зголемат цената на нафтата!

ДРАСТИЧЕН ПОРАСТ НА ЦЕНИТЕ НА НАФТАТА: Регулаторна со нови предлози кои ќе ја зголемат цената на нафтата!

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

РКЕ: Либерализацијата ќе доведе до драстично поскапување на нафтените деривати

РКЕ: Либерализацијата ќе доведе до драстично поскапување на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

Либерализацијата ќе ги зголеми драстично цените на нафтените деривати

Либерализацијата ќе ги зголеми драстично цените на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати. Методологијата, како што информира претседателот на РКЕ Марко Бислимовски, треба да стапи во функција најдоцна до 8 мај годинава кога истекува договорот со Хеленик