Европа не е подготвена за корона-рецесија

Јанис Варуфакис Еврогрупата на министрите за финансии во еврозоната се бори да договори значаен макроекономски координиран фискален одговор на огромните рецесиски ефекти на пандемијата на ковид-19. Сметам дека резултатот ќе биде херојска најава, која ќе најави импресивни бројки што ги прикриваат неважноста и плашливоста на договорените политики. Првиот