притисни ентер »

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

Во пресрет на рефендумот кој треба да се одржи во Македонија на 30 септември, а во текот на првиот ден од јавниот увид во Избирачкиот список , до ЦИВИЛ пристигнале десетина пријави за проблеми. „Старите проблеми, наспротив уверувањата од политичарите и ДИК, се уште се евидентни. Фантомите во Избирачкиот список се вратиле и удобно се сместиле на адресите

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

Во пресрет на рефендумот кој треба да се одржи во Македонија на 30 септември, а во текот на првиот ден од јавниот увид во Избирачкиот список , до ЦИВИЛ пристигнале десетина пријави за проблеми. „Старите проблеми, наспротив уверувањата од политичарите и ДИК, се уште се евидентни. Фантомите во Избирачкиот список се вратиле и удобно се сместиле на адресите

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

ЦИВИЛ: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

Во пресрет на рефендумот кој треба да се одржи во Македонија на 30 септември, а во текот на првиот ден од јавниот увид во Избирачкиот список , до ЦИВИЛ пристигнале десетина пријави за проблеми. „Старите проблеми, наспротив уверувањата од политичарите и ДИК, се уште се евидентни. Фантомите во Избирачкиот список се вратиле и удобно се сместиле на адресите

Цивил: Фантомите во Избирачкиот список се вратиле

Цивил: Фантомите во Избирачкиот список се вратиле

„Во текот на првиот ден од јавниот увид во Избирачкиот список во пресрет на Референдумот, до ЦИВИЛ дојдоа десетина пријави за проблеми. Старите проблеми, наспротив уверувањата од политичарите и ДИК, сѐ уште се евидентни. Ова е повик до граѓанките и граѓаните да реагираат и да пријават во ЦИВИЛ“ - велат од невладината организација. Од Цивил со став

Цивил: Фантомите се сместиле удобно во избирачкиот список

Цивил: Фантомите се сместиле удобно во избирачкиот список

Фантомски гласачи, починати лица со право на глас, лица регистрирани на погрешна адреса. Избирачкиот список е далеку од прочистен, вели граѓанската организација ЦИВИЛ. До нив уште во првиот ден од јавниот увид пристигнале низа пријави за недоследности. Но најголем проблем ,според ЦИВИЛ, е лавиринтот во кој ќе се заглават граѓаните доколку сакаат да

Цивил: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

Цивил: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список

Цивил: Починати лица и фантоми и натаму фигурираат во Избирачкиот список Фантомски гласачи, починати лица со право на глас, лица регистрирани на погрешна адреса. Избирачкиот список е далеку од прочистен, вели граѓанската организација ЦИВИЛ. До нив уште во првиот ден од јавниот увид пристигнале низа пријави за недоследности. Но најголем проблем ,според

Увид во Избирачкиот список , одново префрлање на одговорноста за прочистување на списокот

Увид во Избирачкиот список , одново префрлање на одговорноста за прочистување на списокот

Со непроменет избирачки список ќе се реализира претстојниот референдум во македонија, користен на последните избори. Портпаролката на Државната изборна комисија, Љупка Гугутчевска, вели дека не се во нивна ингеренција механизмите за бришење на спорните гласачи. Таа сугерира поплаките од граѓаните да бидат упатени до во МВР. Избирачкиот список од денеска

Во Избирачкиот список запишани се 1.805.700 гласачи

Во Избирачкиот список запишани се 1.805.700 гласачи

1.805.707 гласачи се запишани во Избирачкиот спсок кој од денеска е ставен на увид на јавноста. Истовремено започна и пријавувањето на граѓаните од дијаспората. 23 иселеници досега се прјавиле дека ќе гласаат на рефендумот закажан за 30ти септември. Од ДИК се оградуваат од неправилностите кои и натаму ги има во избирачкиот список. Велат немаат право

Почна увидот во избирачки список: ДИК нема право да брише спорни гласачи

Почна увидот во избирачки список: ДИК нема право да брише спорни гласачи

Во Избирачкиот список што денеска е ставен на јавен увид за претстојниот есенски рефрендум за името се запишани вкупно 1.805.700 граѓани. Портпаролката на ДИК Љупка Гугучевска денеска на прес-конференција пред новинарите појасни дека промена во Избирачкиот список граѓаните може да напраат само со барања што ќе бидат поткрепени со соодветна документација