притисни ентер »

Музичка бајка со оркестарот на Филхармонија и американска виолинистка Естер Ју

Музичка бајка со оркестарот на Филхармонија и американска виолинистка Естер Ју

Бајка е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи на 20 февруари, а на кој како солистка ќе настапи исклучителната американска виолинистка, Естер Ју. Диригент на оркестарот ќе биде Чарлс Оливиери Мунро од Малта, а на програмата се Концертот за виолина и оркестар од Глазунов, симфониската поема „Кампот на Валенштајн“ од Сметана и

Музичка бајка со оркестарот на Филхармонија и американската виолинистка Естер Ју

Музичка бајка со оркестарот на Филхармонија и американската виолинистка Естер Ју

Бајка е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи на 20 февруари, а на кој како солистка ќе настапи исклучителната американска виолинистка, Естер Ју. Диригент на оркестарот ќе биде Чарлс Оливиери Мунро од Малта, а на програмата се Концертот за виолина и оркестар од Глазунов, симфониската поема „Кампот на Валенштајн“ од Сметана и