притисни ентер »

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ

Во Музејот на современата уметност МоМУС во Солун в среда ќе биде отворена изложбата „Сè што ни е заедничко” организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје, на која ќе бидат претставени дела на 14 уметници од Југоисточна Европа. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста

Музејот на современата уметност се претставува во Солун

Музејот на современата уметност се претставува во Солун

Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста и егзистенцијалната непредвидливост во земјите од Југоисточна Европа Изложбата со наслов „Сè што ни е заедничко“, во организација на Музејот на современата уметност, во Скопје се претставува во Музејот за современата уметност во Солун,

МСУ оди Во Солун со изложба на 14 уметници од Југоисточна Европа

МСУ оди Во Солун со изложба на 14 уметници од Југоисточна Европа

Во Музејот на современа уметност МоМУС во Солун в среда ќе се отвори изложбата „Сè што ни е заедничко“ организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје. Ќе се изложат дела на 14 уметници од Југоисточна Европа, а кураторки се Мира Гаќина и Јованка Попова од МСУ. „Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Музејот на современата уметност МоМУС во Солун в среда ќе биде отворена изложбата „Сè што ни е заедничко” организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје, на која ќе бидат претставени дела на 14 уметници од Југоисточна Европа. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

„Сè што ни е заедничко“ е основното мото во делата на 14 уметници од Југоисточна Европа во рамки на изложбата организирана од Музејот на современата уметност – Скопје, која ќе се отвори во среда, 17 јули во 20.00 часот во МоМУС – експериментален центар за уметност во Солун. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Музејот на современата уметност МоМУС во Солун в среда ќе биде отворена изложбата „Сè што ни е заедничко” организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје, на која ќе бидат претставени дела на 14 уметници од Југоисточна Европа. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

„Сè што ни е заедничко“ е основното мото во делата на 14 уметници од Југоисточна Европа во рамки на изложбата организирана од Музејот на современата уметност – Скопје, која ќе се отвори во среда, 17 јули во 20.00 часот во МоМУС – експериментален центар за уметност во Солун. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Музејот на современата уметност МоМУС во Солун в среда ќе биде отворена изложбата „Сè што ни е заедничко” организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје, на која ќе бидат претставени дела на 14 уметници од Југоисточна Европа. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Во Музејот на современата уметност МоМУС во Солун в среда ќе биде отворена изложбата „Сè што ни е заедничко” организирана од Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје, на која ќе бидат претставени дела на 14 уметници од Југоисточна Европа. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни контексти поврзани со ранливоста

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ во организација на МСУ Скопје, претставена во Музејот за современа уметност во Солун

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ во организација на МСУ Скопје, претставена во Музејот за современа уметност во Солун

“Сè што ни е заедничко” е основното мото во делата на 14 уметници  од Југоисточна Европа во рамки на изложбата организирана од Музејот на современата уметност – Скопје, која ќе се отвори во среда, 17 јули во 20.00 часот во МоМУС – експериментален центар за уметност во Солун. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ претставена во музеј во Солун

„Сè што ни е заедничко“ е основното мото во делата на 14 уметници од Југоисточна Европа во рамки на изложбата организирана од Музејот на современата уметност – Скопје, која ќе се отвори во среда, 17 јули во 20.00 часот во МоМУС – експериментален центар за уметност во Солун. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ на МСУ Скопје, во Музејот за современа уметност во Солун

Изложбата „Сè што ни е заедничко“ на МСУ Скопје, во Музејот за современа уметност во Солун

“Сè што ни е заедничко” е основното мото во делата на 14 уметници  од Југоисточна Европа во рамки на изложбата организирана од Музејот на современата уметност – Скопје, која ќе се отвори во среда, 17 јули во 20.00 часот во МоМУС – експериментален центар за уметност во Солун. Изложбата ја испитува несигурноста во различните социјални, политички и културни