притисни ентер »

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

ФУТУРАМА Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали 3 минути 0 0 Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот,

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто… Текстот Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали е превземен од USB.mk . The post Google мапираше дел од човечкиот мозок

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Гугл учествуваше во создавањето на досега најдеталната мапа на врските во човечкиот мозок. Мапата покажува фасцинантно количество детали, вклучувајќи обрасци на врските меѓу невроните, како и нешто што може да наликува на нов вид нервни клетки. Мапата на мозокот, која е бесплатно достапна на интернет, прикажува 50.000 клетки во три димензии

Гугл до најситен детал мапира дел од човечки козок

Гугл до најситен детал мапира дел од човечки козок

Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат 130 милиони синаптички врски. Податоците зафаќаат 1,4 петабајти, што е приближно 700 пати