притисни ентер »

Продолжи седницата на Апелација за „Диво Насеље“ денеска мирно во судница

Продолжи седницата на Апелација за „Диво Насеље“ денеска мирно во судница

Embedded video for Продолжи седницата на Апелација за „Диво Насеље“ денеска мирно во судница Случајот „Диво насеље“ не може да се третира како тероризам, смета одбраната. Според адвокатите на 33-та обвинети, немало напад на жителите од населбата, ниту цел биле институции на државата. Во жалбите кои ги разгледуваат апелациските судии, одбраната наведува

(Видео) Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права

(Видео) Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права

Адвокатот Насер Рауфи, бранител на дел од осудениците од Диво Насеље по денешното излагање на јавната седница на Апелацискиот суд по повод жалбата за првостепената пресуда, рече дека осудениците кои влегле во Македонија од Косово не се терористи туку борци за права. Тој истакна дека обвинението за тероризам е погрешно од причина што не се исполнети

(ВИДЕО) Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права, бараме укинување на пресудата

(ВИДЕО) Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права, бараме укинување на пресудата

Адвокатот Насер Рауфи, бранител на дел од осудениците од Диво Насеље по денешното излагање на јавната седница на Апелацискиот суд по повод жалбата за првостепената пресуда, рече дека осудениците кои влегле во Македонија од Косово не се терористи туку борци за права. Тој истакна дека обвинението „тероризам“ е погрешно од причина што не се исполнети

Обвинетите во „Диво насеље“ не признаваат тероризам

Обвинетите во „Диво насеље“ не признаваат тероризам

Обвинетите во „Диво насеље“ не признаваат тероризам Обвинетите за „Диво насеље“ се свесни дека се виновни но не за тероризам, велат нивните адвокати кои на вториот ден од јавната седница без нивно приутство и во атмосфера поинаква од вчерашните тензии, ги изнесуваа жалбите на пресудата и бараат од апелација нејзино укинување или пак намалување на казните

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, ОРУЖЈЕТО НА УЧК НЕ БИЛО ДОКА ЗА ТЕРОРИЗАМ”

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, ОРУЖЈЕТО НА УЧК НЕ БИЛО ДОКА ЗА ТЕРОРИЗАМ”

Во полупразна сала во Врховен денеска продолжи судењето за Диво насење, откако вчера настана хаос во судницата во која вриеше полиција, откако обвинетите почнаа со навреди, викање и пцовки велејќи дека Македонците се избеглици и дека се малтретирани 4 години. Откако вчера апелациските судии образложија дел од првостепената пресуда, денес почна образложувањето

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, ОРУЖЈЕТО НА УЧК НЕ БИЛО ДОКА ЗА ТЕРОРИЗАМ”

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, ОРУЖЈЕТО НА УЧК НЕ БИЛО ДОКА ЗА ТЕРОРИЗАМ”

Во полупразна сала во Врховен денеска продолжи судењето за Диво насење, откако вчера настана хаос во судницата во која вриеше полиција, откако обвинетите почнаа со навреди, викање и пцовки велејќи дека Македонците се избеглици и дека се малтретирани 4 години. Откако вчера апелациските судии образложија дел од првостепената пресуда, денес почна образложувањето

Адвокатите се појавија во отсуство на обвинетите на јавната седница за Диво Насеље

Адвокатите се појавија во отсуство на обвинетите на јавната седница за Диво Насеље

Aдвокатите на обвинетите за Диво Насеље денеска се појавија пред кривичниот совет на Апелацискиот суд кој им дозволи да ги истакнат сите жалбени наводи, и покрај тоа што обвинетите во случајот вчера одлучија да не присуствуваат на јавната седница. Бранителите очекуваат укинување на пресудата или евентуално корекција на казните за учесниците во Диво

Еден од осудените за „Диво Насеље“ не пукал во полицијата, само варел кафе и правел ручек

Еден од осудените за „Диво Насеље“ не пукал во полицијата, само варел кафе и правел ручек

Еден од осудените за „Диво Насеље“,бил задолжен само за варење кафе и готвање ручек, рече адвокатот, Еленко Миланов, кој во одбрана на својот клиент, Руфки Догани рече дека тој не пукал во припадниците на безбедносните служби. -На една од пушките најдена во тоалет во куќа има траги од лицето Руфки Догани. Тој во оваа куќа подготвувал јадење и кафе,

Одбраната од „Диво Насеље“ ги користи последните адути да ги спаси осудените од доживотна робија

Одбраната од „Диво Насеље“ ги користи последните адути да ги спаси осудените од доживотна робија

Апелацискиот суд Скопје треба да ја укина пресудата на скопскиот кривичен суд затоа што обвинителството не докажа дека 37 осудени за крвавите настани во кумановската населба Диво Насеље од 2015 година извршиле кривично дело тероризам едногласни беа адвокатите изнесувајќи ги жалбите на пресудата на денешната јавна седница во скопскиот апелациски суд

ВИДЕО: Одбраната од „Диво Насеље“ ги користи последните адути да ги спаси осудените од доживотна робија

ВИДЕО: Одбраната од „Диво Насеље“ ги користи последните адути да ги спаси осудените од доживотна робија

Апелацискиот суд Скопје треба да ја укина пресудата на скопскиот кривичен суд затоа што обвинителството не докажа дека 37 осудени за крвавите настани во кумановската населба Диво Насеље од 2015 година извршиле кривично дело тероризам едногласни беа адвокатите изнесувајќи ги жалбите на пресудата на денешната јавна седница во скопскиот апелациски суд

Адвокатка на обвинети во Диво Насеље: Обвинителството нема докази за обвинението „тероризам“

Адвокатка на обвинети во Диво Насеље: Обвинителството нема докази за обвинението „тероризам“

На денешната јавна седница за настаните од Диво Насеље каде одбраната ги изведува жалбените наводи пред петчлениот судечки совет на Апелацискиот суд за првостепената пресуда, адвокатката Артене Асени, бранител на дел од обвинетите изјави дека обвинителството нема цврсти докази за да го поткрепи обвинението за тероризам. Асени посочи дека во првостепената

Адвокатка на обвинети во „Диво Насеље“: Обвинителството нема цврсти докази

Адвокатка на обвинети во „Диво Насеље“: Обвинителството нема цврсти докази

На денешната јавна седница за настаните од Диво Насеље каде одбраната ги изведува жалбените наводи пред петчлениот судечки совет на Апелацискиот суд за првостепената пресуда, адвокатката Артене Асени, бранител на дел од обвинетите изјави дека обвинителството нема цврсти докази за да го поткрепи обвинението за тероризам. Асени посочи дека во првостепената

Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права

Рауфи: Учесниците во Диво Насеље не се терористи туку борци за права

Адвокатот Насер Рауфи, бранител на дел од осудениците од Диво Насеље по денешното излагање на јавната седница на Апелацискиот суд по повод жалбата за првостепената пресуда, рече дека осудениците кои влегле во Македонија од Косово не се терористи туку борци за права. Тој истакна дека обвинението за тероризам е погрешно од причина што не се исполнети

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, оружјето на УЧК не било доказ за тероризам”

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, оружјето на УЧК не било доказ за тероризам”

Судење за Диво Насеље: „Обвинетите вареле кафе, оружјето на УЧК не било доказ за тероризам” Во полупразна сала во Врховен денеска продолжи судењето за Диво насење, откако вчера настана хаос во судницата во која вриеше полиција, откако обвинетите почнаа со навреди, викање и пцовки велејќи дека Македонците се избеглици и дека се малтретирани 4 години

Рауфи: Осудените во „Диво Насеље“ не се терористи

Рауфи: Осудените во „Диво Насеље“ не се терористи

Според адвокатот Насер Рауфи тие во Македонија влегле како борци за права. Во никој случај осудениците не би ја признале таа квалификација како терористи туку како борци за права. Не може да стане збор за терористи или тероризам бидејќи не се исполнети основните предуслови, немаме ниту една жртва ниту пак повреден од цивилното население. Не може да

ЕДЕН ОД OCУДЕНИТЕ ТEPOPИСТИ: Јас бев задолжен само за варање кафе и готвење ручек, не за пykање

ЕДЕН ОД OCУДЕНИТЕ ТEPOPИСТИ: Јас бев задолжен само за варање кафе и готвење ручек, не за пykање

Руфки Догани, еден од ocудените за „Диво Насеље“, не пykал во припадниците на безбеднocните служби, туку бил задолжен само за варење на кафе и готвење на ручек. Ова денеска на јавната седница во Апелација го кажа адвokатот Еленко Миланов, во одбpaна на својот клиент Догани. -На една од пyшkите најдена во тоалет во куќа има тpaги од лицето Руфки Догани

(Видео) РАУФИ: Кумановската група не се теpopисти туку бopци за човекови пpaва

(Видео) РАУФИ: Кумановската група не се теpopисти туку бopци за човекови пpaва

Адвокатот Насер Рауфи, бpaнител на дел од ocудениците од Диво Насеље по денешното излагање на јавната седница на Апелацискиот cyд по повод жaлбaтa за првостепената пpecуда, рече дека ocудениците кои влегле во Македонија од Косово не се тepopисти туку бopци за пpaва. Тој истакна дека oбвинeниeтo „теpopизам“ е погpeшно од причина што не се исполнети

Осуден за „Диво Насеље“ се правда дека само варел кафе и правел ручек

Осуден за „Диво Насеље“ се правда дека само варел кафе и правел ручек

Руфки Догани, еден од осудените за „Диво Насеље“, не пукал во припадниците на безбедносните служби, туку бил задолжен само за варење на кафе и готвење на ручек. Ова денеска на јавната седница во Апелација го кажа адвокатот Еленко Миланов, во одбрана на својот клиент Догани. -На една од пушките најдена во тоалет во куќа има траги од лицето Руфки Догани

Во Апелација продолжи седницата за жалбите на осудените за Диво насеље

Во Апелација продолжи седницата за жалбите на осудените за Диво насеље

Апелацискиот суд во Скопје, со исказ на адвокатите од одбраната, денеска продолжи јавната седница по жалбите на 33-та осудени лица за крвавата престрелка во кумановско Диво насеље. На јавната седница присуствуваат само тројца од обвинетите, откако останатите вчера доброволно ја напуштија седницата, која имаше тензичен старт со навреди од обвинетите