притисни ентер »

Молдавија: Најавена оставка на Владата

Молдавија: Најавена оставка на Владата

Демократската партија на Молдавија на премиерот Павел Филип соопшти денеска дека се повлекува од власт и ја распушта Владата, со цел да се реши политичката криза во земјата. – Оставката на владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение да се спречи политичката криза, изјави заменик лидерот на партијата Владимир Чеботари во телевизиско

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. „Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. „Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. „Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Се распушти Владата, избори во септември?

Се распушти Владата, избори во септември?

Се распушти Владата, избори во септември? Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. -Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата,

Најавена оставка на Владата на Молдавија

Најавена оставка на Владата на Молдавија

Демократската партија на Молдавија, на премиерот Павел Филип соопшти денеска дека се повлекува од власт и ја распушта Владата, со цел да се реши политичката криза во земјата. – Оставката на владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение да се спречи политичката криза, изјави заменик лидерот на партијата Владимир Чеботари во телевизиско

Молдавија: Најавена оставка на Владата

Молдавија: Најавена оставка на Владата

Демократската партија на Молдавија на премиерот Павел Филип соопшти денеска дека се повлекува од власт и ја распушта Владата, со цел да се реши политичката криза во земјата. – Оставката на владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение да се спречи политичката криза, изјави заменик лидерот на партијата Владимир Чеботари во телевизиско

За да се спречи политичката криза Владата на Молдавија најави оставка

За да се спречи политичката криза Владата на Молдавија најави оставка

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Најавена оставка на Владата во Молдавија

Најавена оставка на Владата во Молдавија

Демократската партија на Молдавија на премиерот Павел Филип соопшти денеска дека се повлекува од власт и ја распушта Владата, со цел да се реши политичката криза во земјата. – Оставката на владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение да се спречи политичката криза – изјави заменик лидерот на партијата Владимир Чеботари во телевизиско

Владата се распушти, избори во септември

Владата се распушти, избори во септември

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. -Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Најавена оставка на владата на Молдавија

Најавена оставка на владата на Молдавија

Демократската партија на Молдавија на премиерот Павел Филип соопшти денеска дека се повлекува од власт и ја распушта Владата, со цел да се реши политичката криза во земјата. – Оставката на владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение да се спречи политичката криза, изјави заменик лидерот на партијата Владимир Чеботари во телевизиско

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Владата на Молдавија најави оставка за да се спречи политичката криза

Демократската партија на премиерот Павел Филип во Молдавија соопшти дека се повлекува од власта и ја распушта Владата, за да се спречи политичка криза во земјата. „Оставка на Владата на Павел Филип е единствено можно и легитимно решение за да се спречи политичката криза“ изјавил заменик лидерот на партијата, Владимир Чеботар, пренесе Ројтерс. По изборите

Молдавскиот претседател одбива да го распушти парламентот

Молдавскиот претседател одбива да го распушти парламентот

Молдавија западна во политичка криза од парламентарните избори во февруари на кои не беше избрано јасно парламентарно мнозинство. Ситуацијата стана конфузна во текот на изминатиот викенд кога се формира коалиција меѓу проруските и прозападните партии што ја поддржуваат и Москва и Европа.

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Молдавскиот претседател Игор Додон, разрешен од Уставниот суд, ја поништи одлуката за распуштање на Парламентот. Додон им изјави на новинарите дека потпишал декрет со кој се поништува одлуката на привремениот претседател Павел Филип за предвремени парламентарни избори, за која тој тврди е „незаконска”. Молдавските партии претходно се согласија да формираат

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Молдавскиот претседател Игор Додон, разрешен од Уставниот суд, ја поништи одлуката за распуштање на Парламентот. Додон им изјави на новинарите дека потпишал декрет со кој се поништува одлуката на привремениот претседател Павел Филип за предвремени парламентарни избори, за која тој тврди е „незаконска”. Молдавските партии претходно се согласија да формираат

Молдавскиот претседател одбива да го распушти парламентот

Молдавскиот претседател одбива да го распушти парламентот

Молдавскиот проруски претседател Игод Додон го поништи претходно потпишаниот указ за распуштање на парламентот на таа земја каде што се судираат две влади кои велат дека имаат легитимитет. Молдавија западна во политичка криза од парламентарните избори во февруари на кои не беше избрано јасно парламентарно мнозинство. Ситуацијата стана конфузна во текот

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Игор Додон ја поништи одлуката за распуштање на молдавскиот Паралмент

Молдавскиот претседател Игор Додон, разрешен од Уставниот суд, ја поништи одлуката за распуштање на Парламентот. Додон им изјави на новинарите дека потпишал декрет со кој се поништува одлуката на привремениот претседател Павел Филип за предвремени парламентарни избори, за која тој тврди е „незаконска”. Молдавските партии претходно се согласија да формираат