притисни ентер »

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна на Комисијата за избор на македонски кандидат за оваа награда, составена од Дејан

Филмот „Сестри“ кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Северна Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Филмот, режисерско деби на Дума, е приказна за две тинејџерки чие пријателство е ставено на тест кога се соочени со последиците од нивното декадентно однесување. Главните улоги

Дина Дума, режисерка на „Сестри“: Младите генерации се заглавени во насилство преку социјалните мрежи

Дина Дума, режисерка на „Сестри“: Младите генерации се заглавени во насилство преку социјалните мрежи

Следно Филмот е дури фина слика за тоа што се случува моментално со младата генерација кај нас. Искуствата што девојките отворено ги споделија со нас за време на кастингот, се вџашувачки, вели режисерката Дина Дума за филмот „Сестри“, во интервјуто за „Гласот на Америка“ Филм што удира в лице и ја покажува болната вистина за насилството меѓу младите

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за оваа награда за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски –

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за оваа награда за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски –

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Северна Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна на Комисијата за избор на македонски кандидат за оваа награда, составена од

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за оваа награда за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски –

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Северна Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна на Комисијата за избор на македонски кандидат за оваа награда, составена од

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за оваа награда за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски –

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна

„Сестри“ од Дума национален кандидат за „Оскар“

„Сестри“ од Дума национален кандидат за „Оскар“

Македонски кандидат за наградата "Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм" е избран филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума. Церемонијата на доделувањето  на оскарите ќе се одржи во март идната година. „Комисијата на Друштвото на филмските работници на Македонија донесе одлука филмот 'Сестри' во режија на Дина Дума, да биде национален кандидат