притисни ентер »

Астероидот што денеска минува крај Земјата ќе ни се приближи скоро колку месечината (ФОТО)

Астероидот што денеска минува крај Земјата ќе ни се приближи скоро колку месечината (ФОТО)

Уште еднаш астероид пролетува брзо и блиску до Земјата, приближувајќи се на минимално растојание од 487.000 км, што е нешто повеќе од просечната орбита на Месечината. Астероидот 2019 УМ12, кој е голем до 69 метри во дијаметар и патува со брзина од околу 50.000 километри на час, беше откриен од НАСА дури на 24 октомври. Оваа вселенска карпа никогаш

Денеска астероид ќе помине блиску до Земјата

Денеска астероид ќе помине блиску до Земјата

Уште еднаш астероид пролетува брзо и блиску до Земјата, приближувајќи се на минимално растојание од 487.000 км, што е нешто повеќе од просечната орбита на Месечината. Астероидот 2019 УМ12, кој е голем до 69 метри во дијаметар и патува со брзина од околу 50.000 километри на час, беше откриен од НАСА дури на 24 октомври. Оваа вселенска карпа никогаш