притисни ентер »

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди (ВИДЕО)

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди (ВИДЕО)

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и НАСА ќе испратат две летала до системот астероиди кои се наречени Didymos. НАСА најпрвин ќе предизвика

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди (ВИДЕО)

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди (ВИДЕО)

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и НАСА ќе испратат две летала до системот астероиди кои се наречени Didymos. НАСА најпрвин ќе предизвика

КOН МAРC ПOЛEТУВAАТ 4 ЛEТAЛA: Мeѓy нив и aрaпcко и кинecкo

КOН МAРC ПOЛEТУВAАТ 4 ЛEТAЛA: Мeѓy нив и aрaпcко и кинecкo

Иако ја основаа вселенската агенција во 2014 година, Обединетите Арапски Емирати планираат во јули да го лансираат леталото Хоуп Марс, првата мисија на Црвената планета од исламска држава. Во февруари, ќе биде лансирана мисијата на Сончевиот орбитер од Кејп Канаверал, Флорида. Тоа е соларен истражувачки сателит дизајниран од Европската вселенска агенција

Кон Марс полетуваат четири летала, меѓу нив и арапско и кинеско

Кон Марс полетуваат четири летала, меѓу нив и арапско и кинеско

Во февруари, ќе биде лансирана мисијата на Сончевиот орбитер од Кејп Канаверал, Флорида. Тоа е соларен истражувачки сателит дизајниран од Европската вселенска агенција (ЕСА). Сончевиот орбитар ќе биде поблизу до Сонцето од кое било вселенско летало досега, и ќе биде првиот што ќе ги проучи поларните области на Сонцето кои тешко можат да се видат од