притисни ентер »

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Осум месеци пред почетокот на игрите, Националниот стадион во Токио е подготвен

Осум месеци пред почетокот на игрите, Националниот стадион во Токио е подготвен

Јапонија, односно Токио е домаќин на Олимписките игри во 2020 година, осум месеци пред почетокот на натпреварите, Националниот стадион е комплетно подготвен за церемонијата на отворањето. Националниот стадион во Токио е комплетно завршен, има капацитет од 60.000 седишта, овде ќе биде отворањето, затворањето на игрите но и неколку фудбалски натпревари

Јапонците го изградија „Олимпискиот стадион“, отворањето закажано за 21 декември

Јапонците го изградија „Олимпискиот стадион“, отворањето закажано за 21 декември

Дури осум месеци пред почетокот на Летните олимписки игри во Токио, завршена е изградбата на „Олимпискиот стадион“ во јапонската метропола. Свеченото отворање е закажано за 21 декември. Стадионот во Токио има 60.000 седишта, а неговата изградба која заврши пред неколку дена, чинеше 1,4 милијарди долари. На овој стадион ќе се одржат церемониите на свеченото