притисни ентер »

Скопје се уште жариште на коронавирусот во Македонија- пет скопски општини со четирицифрени бројки на активни случаи

Скопје се уште жариште на коронавирусот во Македонија- пет скопски општини со четирицифрени бројки на активни случаи

Од новорегистрираните 1 182 случаи заразени со коронавирус во изминатото деноноќие во земјава, најмногу – 544 се во Скопје. Со тоа, бројот на активни случаи во главниот град изнесува 9 854 лица, од вкупно 20 485 на територија на целата држава. Од општините, најмногу случаи има во Гази Баба – 1 462 и во Аеродром -1 433, по што следуваат: Карпош – 1