притисни ентер »

Градоначалничката на Амстердам бара да се забрани продажбата на канабис на странци

Градоначалничката на Амстердам бара да се забрани продажбата на канабис на странци

Градоначалничката на Амстердам се обиде да добие политичка поддршка за нејзиниот план за чистење на прочуениот црвен кварт во градот откривајќи податоци дека една третина од странските туристи поретко би го посетувале градот доколку не би можеле да купат канабис во специјализираните кафулиња. Фемке Халсема се обидува да го намали бројот на локации

Нема повеќе „гледање женски“ без пари

Нема повеќе „гледање женски“ без пари

Оваа вест ќе „им падне тешко на туристите“ кои го посетуваат Амстердам,  имено властите во овој град кој со години трпи последици од преголем број на туристички посети кои создаваат гужва на улиците кои се напоредно со каналите и тоа во срцето на историскиот дел на градот каде што се наоѓа и квартот на црвените фенери.денес им забраниле на групни туристи

Амстердам забрани на туристичките групи да бидат пред излози на се*сулани работници

Амстердам забрани на туристичките групи да бидат пред излози на се*сулани работници

Влстите во Амстердам денес им забраниле на групни туристи со водич во обиколка на квартот познат по црвените фенери, каде што туристите гледаат во полуголи про**итутки и други се*суални работници во излогот. Oваа одлука најавена од властите во Амстердам е само обид да се намали прекумерниот број на туристи и да ги заштити работниците во тој кварт кој

Амстердам забрани на туристичките групи да бидат пред излози на се*сулани работници

Амстердам забрани на туристичките групи да бидат пред излози на се*сулани работници

Влстите во Амстердам денес им забраниле на групни туристи со водич во обиколка на квартот познат по црвените фенери, каде што туристите гледаат во полуголи про**итутки и други се*суални работници во излогот. Oваа одлука најавена од властите во Амстердам е само обид да се намали прекумерниот број на туристи и да ги заштити работниците во тој кварт кој