Новиот закон што ги отвора браните на цензурата во Турција

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук ( Facebook ), Ватсап ( Whatsapp ), Инстаграм ( Instagram ) и Твитер ( Twitter ). 2021 година ќе биде година кога ќе видиме дали технолошките гиганти ќе се приспособат на регулативите или ќе бидат блокирани во Турција. Темата за социјалните медиуми беше