притисни ентер »

Во Нанси процвета новата сорта цвет „Kлематит Нанси“

Во Нанси процвета новата сорта цвет „Kлематит Нанси“

Во францускиот град Нанси процвета новиот цвет што го носи името „Клематит Нанси-Ден на Земјата“. Оваа сосема нова сорта на цвеќе, која е развиена по нарачка од градот Нанси, а по повод 50-годишнината од прославата на Денот на земјата. Како што пишува регионалниот весник „Л’Ест Републикан“, многу културни настани и манифестации и денеска се откажани

Ова го немате видено: Во Нанси процвета новата сорта цвет (ФОТО)

Ова го немате видено: Во Нанси процвета новата сорта цвет (ФОТО)

Ова го немате видено: Во Нанси процвета новата сорта цвет (ФОТО) Во францускиот град Нанси процвета новиот цвет што го носи името „Клематит Нанси-Ден на Земјата“. Оваа сосема нова сорта на цвеќе, е развиена по нарачка од градот Нанси, а по повод 50-годишнината од прославата на Денот на земјата, јави дописникот на МИА. Како што пишува регионалниот весник

Во Нанси процвета новата сорта цвет „Kлематит Нанси”

Во Нанси процвета новата сорта цвет „Kлематит Нанси”

Во францускиот град Нанси процвета новиот цвет што го носи името „Клематит Нанси-Ден на Земјата”. Оваа сосема нова сорта на цвеќе, е развиена по нарачка од градот Нанси, а по повод 50-годишнината од прославата на Денот на земјата, јави дописникот на МИА. Како што пишува регионалниот весник „Л’Ест Републикан”, многу културни настани и манифестации и