Ботанички супер-херој: 1000 години старата ружа

Најстарата ружа на светот е толкава фраерка што издржала разни историски премрежја, меѓу другото и бомбардирање во Втората светска војна. Maрт 1945. Германскиот град Хилдесхајм бил бомбардиран од сојузниците. Голем број објекти биле уништени, жителите на градот останале без покрив на главата, имало 1500 жртви. Но сите биле среќни што едно нешто успеало