притисни ентер »

Концерт со Вадим Глузман во Филхармонија

Концерт со Вадим Глузман во Филхармонија

„Меѓу срцето и умот“ е насловен концертот на кој вечерва со почеток во 20 часот, во Македонската филхармонија ќе настапи исклучителниот руски виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. Вадим Глузман на 16 години се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

„Меѓу срцето и умот“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари“, кој некогаш му припаѓал

Вечерва концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Вечерва концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

„Меѓу срцето и умот“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари“, кој некогаш му припаѓал

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

„Меѓу срцето и умот“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари“, кој некогаш му припаѓал

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата „Меѓу срцето и умот“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

„Меѓу срцето и умот“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари“, кој некогаш му припаѓал

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

Концерт на рускиот виолинист Вадим Глузман со Филхармонијата

„Меѓу срцето и умот” е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата на кој ќе настапи рускиот виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. На 16 години тој се преселил во Израел, каде што учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари”, кој некогаш му припаѓал

Филхармонија со концерт со Вадим Глузман, еден од најдобрите виолинисти

Филхармонија со концерт со Вадим Глузман, еден од најдобрите виолинисти

„Меѓу срцето и умот“ е насловен концертот во четврток на кој ќе настапи исклучителниот руски виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на светската музичка сцена. Вадим Глузман на 16 години се преселил во Израел каде учел виолина кај славниот Исак Штерн. Свири на исклучителен инструмент „Страдивари“ кој некогаш му припаѓал