притисни ентер »

Манчевски: Немаме пари за да исплатиме плати на администрацијата

Манчевски: Немаме пари за да исплатиме плати на администрацијата

Манчевски: Немаме пари за да исплатиме плати на администрацијата Дамјан Манчевски, министер за администрација и информатичко општество од СДСМ во вечерашното гостување во емисијата Клик Плус на ТВ 21, вели дека прашање е дали воопшто ќе се подели плата на вработените во администрацијата. Во овие времиња не е само кој колку земал плата, туку мора да

Заев: Кратењето на платите на е е добра вест, јас како претседател на СДСМ не се откажувам од тој предлог

Заев: Кратењето на платите на е е добра вест, јас како претседател на СДСМ не се откажувам од тој предлог

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам. И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат

Манчевски: Ако излеземе брзо од кризата ќе ги надоместиме скратените плати

Манчевски: Ако излеземе брзо од кризата ќе ги надоместиме скратените плати

Потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски на гостувањето во емисијата „Клик плус” на телевизија 21 зборуваше за економските мерки кои ги предлага СДСМ, а кои имаат за цел полесно и поефикасно закрепнување на економијата која е погодена од здравствената криза со корона вирусот. „Предлогот на СДСМ опфаќа и намалување на платите на функционерите и членовите

Заев не се откажува од кратењето на платите на администрацијата

Заев не се откажува од кратењето на платите на администрацијата

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам, порача претседателот на СДСМ Зоран Заев, на денешното гостување на Националниот телевизиски сервис. Тој појасни дека доколку политичките партии сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалат со добрите вести, така и неблагопријатните

Заев: Одговорните политичари не калкулираат ако се обединиме и бидеме солидарни ќе ја пребродиме и оваа криза од коронавирусот

Заев: Одговорните политичари не калкулираат ако се обединиме и бидеме солидарни ќе ја пребродиме и оваа криза од коронавирусот

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам. И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии  сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат

Ако солидарно се организираме ќе го скратиме периодот на кризата, рече Заев

Ако солидарно се организираме ќе го скратиме периодот на кризата, рече Заев

Кратењето на платите на администрацијата не е добра вест, но тоа реалноста. Јас како претседател на СДСМ не се откажувам. И ние во партијата имаме различни мислења и тоа е легитимно. Но, дефинитивно ако политичките партии сакаат да бидат одговорни партии, како што се фалиме со добрите вести, така и неблагопријатните вести треба да им ги соопштуваат