притисни ентер »

Едноставни совети кои ќе ве заштитат од вируси и настинки

Едноставни совети кои ќе ве заштитат од вируси и настинки

Едноставни совети кои ќе ве заштитат од вируси и настинки Ниските температури и променливото време се период во кој владеат настинските и гриповите. Обидете се секојдневно да правите работи кои значајно ќе го намалат ризикот од кашлица, висока температура, грип и слично. Вода со лимон Витаминот Ц е одличен за имунитет, а во лимонот го има во големи

Како наједноставно да се заштитите од настинки и грипови?

Како наједноставно да се заштитите од настинки и грипови?

Поради временските промени зголемена е појавата на настински и грипови. Обидете се секојдневно да правите работи кои значајно ќе го намалат ризикот од кашлица, висока температура, грип и слично. Вода со лимон Витаминот Ц е одличен за имунитет, а во лимонот го има во големи количини. Се препорачува да пиете лимонада еднаш дневно, најдобро наутро на

5 едноставни совети што оваа зима ќе ве заштитат од досадните вируси и настинки

5 едноставни совети што оваа зима ќе ве заштитат од досадните вируси и настинки

Кога треба да се справувате со ниските температури и променливото време, нешто што најмалку ви треба е настинка или грип. Иако изгледа како овој период настинките да се неизбежни, сепак постојат некои трикови што ќе ви помогнат да се заштитите. --> Обидете се да ги правите овие работи секојдневно и значително ќе го намалите ризикот од појава на кашлица,

Зајакнете го имунитетот кај децата – како да ја поминат училишната година без вируси и настинки

Зајакнете го имунитетот кај децата – како да ја поминат училишната година без вируси и настинки

Постојана настинка, вируси и растечен нос. Звучи познато? Сигурно голем дел од родителите веќе си го препознаваат честото секојдневие, односно стандардните проблеми кои се јавуваат кај децата кои одат во градинка или на училиште. Јакиот имунитет помага во избегнување на овие здравствени проблеми, а има неколку работи кои ако ги практикувате ќе помогнат